Ρωσία: Απονεμήθηκε κυβερνητικό αξίωμα σε γάτα που διασώθηκε σε ΧΥΤΑ

«Αν δεν ήταν ό Μιχαήλ Τουκάς η γάτα θα είχε πολτοποιηθεί», δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος.

Εργαζόμενος σε ΧΥΤΑ στην πόλη Ουλιανόβσκ της Ρωσίας έσωσε την τελευταία στιγμή μια γάτα από βέβαιο θάνατο, ενώ εκείνη βρισκόταν μέσα σε σακούλα σκουπιδιών πάνω στον ιμάντα μεταφοράς απορριμάτων προς πολτοποίηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μιχαήλ Τουκάς, που όπως εξήγησε αρμοδιότητα του είναι να ελέγχει κάθε σακούλα ή τσάντα που βρίσκεται στον ιμάντα, ενίωσε κάτι πολύ μαλακό να βρίσκεται μέσα σε μία από αυτές.

«Ένιωσα κάτι μαλακό μέσα στην τσάντα. Έσκισα την τσάντα και είδα δύο μάτια να με κοιτάζουν», είπε ο Μιχαήλ Τουκάς στην εφημερίδα Moskovsky Komsomolets.

Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης έγινε αμέσως viral σε ολόκληρη την χώρα με το υπουργείο Περιβάλλοντος να εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον Μιχαήλ Τουκάς μέσα από μία ευχαριστήρια επιστολή.

«Αν δεν ήταν ό Μιχαήλ Τουκάς η γάτα θα είχε πολτοποιηθεί», δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος.

Το υπουργείο υιοθέτησε τη γάτα και της απένειμε τον τιμητικό τίτλο του αναπληρωτή υπουργού ενώ κυκλοφόρησε και η σχετική φωτογραφία μετά την «ανάληψη» των καθηκόντων της.

huffpost

Άτομα που δεν μπορούν να φροντίσουν τα κατοικίδια τους θα πρέπει να τους βρουν άλλο σπίτι ή να τα φέρουν σε καταφύγιο ζώων, ανέφερε με δήλωση της η υπουργός Περιβάλλοντος Γκουλναρά Ραχματουλίνα.

Παρόμοιο περιστατικό είχαμε και στην πολιτεία του Νιού Τζέρσεϋ, όταν εργαζόμενος στο εργοστάσιο ανακύκλωσης της κομητείας του Μπέρλινγκτον ανακάλυψε τρία γατάκια μέσα σε σακίδιο ενώ βρίσκοντα και αυτά στον ιμάντα μεταφοράς υαλικών προς θραύση.