Σάρα Τζέσικα Πάρκερ - Μάιλι Σάιρους υπέρ Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Το νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της

«Framing Britney Spears», σε παραγωγή των The New York Times.
Invision

Διασημότητες από τον χώρο του θεάματος και της τηλεόρασης δήλωσαν τη στήριξη τους στην Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά την προβολή του νέου ντοκιμαντέρ που διερευνά τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετώπισε η ποπ σταρ στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή της.

Το «Framing Britney Spears», σε παραγωγή των The New York Times, που προβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, καταγράφει την άνοδο της Σπίαρς, τις ταραγμένες σχέσεις της καθώς και την απόφαση του δικαστηρίου να ορίσει τον πατέρα της κηδεμόνα και διαχειριστή της περιουσίας της πριν από μία δεκαετία.

Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, βρίσκεται στη δίνη μίας νομικής διαμάχης με τον πατέρα της, Τζέιμι Σπίαρς, σε μία προσπάθεια να ανακτήσει τον έλεγχο της περιουσίας της, η οποία εκτιμάται ότι αγγίζει τα 60 εκατ. δολάρια.

Η υπόθεσή της, που έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα, ενέπνευσε την πρωτοβουλία #FreeBritney, από θαυμαστές της που θεωρούν ότι η τραγουδίστρια κρατείται «όμηρος» και οι οποίοι εξέφρασαν την άποψη τους διαμαρτυρόμενοι έξω από τα δικαστήρια κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί επίσης μια αναδρομή στην κουλτούρα των media όσον αφορά τις διασημότητες, όπως ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Δεν αποτελεί έκπληξη ο τρόπος μεταχείρισης των γυναικών -τα αποσπάσματα αρχείου με την νεαρή Σπίαρς να ερωτάται για το στήθος της σε τηλεοπτική συνέντευξη ή το «Family Feud» που ειρωνευόταν την ψυχική της υγεία, αποτελούν τεκμήρια.

Το «Framing Britney Spears» όπως φαίνεται ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστικό για την Χέιλι Γουίλιαμς του ροκ συγκροτήματος Paramore, η οποία έκανε λόγο για «κατά κυριολεξία βασανιστήριο» στο οποίο έχει «επιβληθεί» η Σπίαρς μέσα στα χρόνια.

Ο τραγουδιστής Σαμ Σμιθ συμφώνησε με την άποψη της, κάνοντας retweet στην ανάρτηση της.

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η Μπέτι Μίντλερ και η Μέγκαν Μακέιν, κόρη του εκλιπόντα γερουσιαστή των ΗΠΑ, Τζον Μακέιν, συμπαρουσιάστρια στο τοκ σόου The View, δήλωσαν τη στήριξη τους στην Σπίαρς τουιτάροντας απλά «Free Britney».

Η Μάιλι Σάιρους, η οποία είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με την Σπίαρς, εξέφρασε τη στήριξη της, σε ένα event που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Super Bowl την περασμένη Κυριακή στην Τάμπα της Φλόριντα, λέγοντας από σκηνής «αγαπάμε την Μπρίτνεϊ».

Η σκηνοθέτης και παραγωγός Σαμάνθα Σταρκ δήλωσε ότι πολλά από τα μέλη της οικογένειας Σπίαρς, μεταξύ αυτών και η αδελφή της Μπρίτνεϊ, Τζέιμι Λιν Σπίαρς, αρνήθηκαν να μιλήσουν στο ντοκιμαντέρ.

Πριν από έναν χρόνο, ο πατέρας της ποπ σταρ αποκαλούσε όσους στηρίζουν το #FreeBritney «θεωρητικούς συνωμοσίας» που «δεν γνωρίζουν τίποτα» όσον αφορά την ευημερία της κόρης του.

Σημειώνεται ότι το ντοκιμαντέρ κλείνει με την εξής δήλωση: «Οι New York Times επιχείρησαν να επικοινωνήσουν απευθείας με την Μπρίτνεϊ Σπίαρς προκειμένου να ζητήσουν τη συμμετοχή της σε αυτό το πρότζεκτ. Δεν είναι σαφές εάν ενημερώθηκε για το αίτημα».

Δημοφιλή