ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11/09/2021 19:44 EEST | Updated 11/09/2021 19:55 EEST

Σε λίγο η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Τι θα πει για φόρους, ακρίβεια, πανδημία.

Eurokinissi
Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Μετά από έναν χρόνο αναγκαστικού διαλλείματος λόγω κορονοϊού, η ΔΕΘ ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι τις πύλες της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να την εγκαινιάζει με την ομιλία του στο Βελλίδειο. Ομιλία που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο πρωθυπουργός αναμένεται -μεταξύ άλλων- να ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων του τιμών και την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών αλλά και μειώσεις στη φορολογία, καθώς τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας φαίνεται να επιτρέπουν κάποιες ελαφρύνσεις.

Όπως τονίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δώσει στη νέα γενιά, για αυτό -σημειολογικά- και οι δύο πρώτες σειρές όσων μπουν στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, θα καταληφθούν από νέους και όχι από υπουργούς ή κυβερνητικά στελέχη, όπως συνήθως γινόταν μέχρι τώρα στις ομιλίες των πρωθυπουργών. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και σε θέματα που έχουν άμεση σχέση με τη Θεσσαλονίκη, όπως την κατασκευή γηπέδων που ζητάνε ομάδες της πόλης, την πρόοδο των έργων του Μετρό και την αξιοποίηση των αρχαίων που έχουν βρεθεί κατά τις εργασίες για την κατασκευή του.

Πάντως η φετινή ομιλία στο Βελλίδειο έχει αρκετές διαφορές συγκριτικά με αυτήν που έγινε προ κορονοϊού. Όσοι εισέρχονται πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αστυνομική ταυτότητα, ενώ όλη η διαδικασία γίνεται με όσο το δυνατόν ταχύτερους ρυθμούς. Λόγω του κορονοϊού απαγορεύεται η πρόσβαση ακόμα και των δημοσιογράφων στην κεντρική αίθουσα του Βελλίδειου, απ΄όπου αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγο την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΗUFFPOST.GR
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΥΠΟΥ
ΗUFFPOST.GR
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΥΠΟΥ
ΗUFFPOST.GR
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΥΠΟΥ