Συγγενείς Πισπιρίγκου στη δίκη: “Ήταν άψογη μητέρα, είχε μεγαλώσει με αξίες”

Τι είπαν η αδελφή της και ο θείος της στη δίκη για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Πώς περιγράφεται το πρώτο επεισόδιο και η μεταφορά της στο Καραμανδάνειο.
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Με τις καταθέσεις από συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου συνεχίζεται η δίκη της για το θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η αδελφή της 33χρονης, Δήμητρα Πισπιρίγκου, που έκανε λόγο για μια άψογη μητέρα που φρόντιζε τα παιδιά της. «Δεν τα είχε αφήσει ποτέ μόνα τους. Ήταν πάντα φροντισμένα, επαιζε μαζί τους επιτραπέζια, έβαζαν τραγούδια και χόρευαν. Ασχολιόταν πολύ με τα παιδιά».

Σχολιάζοντας το γάμο της αδελφής της, με τον οποίο αρχικά δε συμφωνούσε, είπε πως το ζευγάρι ήταν αγαπημένο μέχρι το 2018. «Τότε έκανε ο Μάνος Δασκαλάκης μια εξωσυζυγική σχέση. Για μικρό χρονικό διάστημα διαταράχθηκαν οι σχέσεις τους αλλά μετά ήταν πάλι καλά. Οι σχέσεις τους ήταν καλές μέχρι το θάνατο της Ίριδας. Το προηγούμενο βράδυ ο Δασκαλάκης έφυγε από το σπίτι και μετά το θάνατο γύρισε πίσω. Είπε στην αδελφή μου «θέλω να γυρίσω πίσω». Όμως στις 5 Απριλίου αποφάσισαν ότι θέλουν να χωρίσουν».

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ήταν παρούσα και στο πρώτο περιστατικό σπασμών της Τζωρτζίνας και την συνόδευσε στο Καραμανδάνειο μαζί με τη μητέρα της. «Γύρω στις 06.30 ξύπνησε αδελφή μου και μου λέει το παιδί δεν είναι καλά σε ζητάει. Βλέπω τη Τζωρτζίνα καθισμένη στο κρεβάτι μου, μου λέει «δεν είμαι καλά, έχω βόμβα στην πλάτη». Έπειτα ηρέμησε αλλά μετά από ένα τέταρτο ξαναπετάχτηκε και παραπονέθηκε για πόνο στην πλάτη και στην κοιλιά. Αποφασίσαμε να πάμε στο Καραμανδάνειο. Μέχρι να πει το παιδί και να ετοιμαστούμε πήγε 7 και κάτι. Τότε φύγαμε και μέχρι να φτάσουμε πήγε 8 παρά το πρωί».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το πως βίωσε η Τζωρτζίνα τους θανάτους των αδελφών της Μαλένας και Ίριδας υποστήριξε πως στην αρχή ήταν επηρεασμένη αλλά ήταν παιδάκι και ξεχνιόταν. «Φαινόταν να την έχει επηρεάσει στην αρχή αλλά ήταν παιδί. Ρωτούσε για τη Μαλένα και η μαμά της της είπε ότι είναι αγγελάκι στον ουρανό. Καμία φορά κοιτούσε τον ουρανό και τη χαιρετούσε. Για την Ίριδα δεν είχε προλάβει να το συνειδητοποιήσει. Μας ρώτησε αν είναι μαζί με τη Μαλένα και της είπαμε ναι. Ήταν στεναχωρημένη στην αρχή. Δεν έπαιζε πολύ, δε χόρευε το ίδιο».

«Είχε μεγαλώσει με τις αξίες της οικογένειάς μας» είπε ο θείος της

Νωρίτερα, κατέθεσε στο δικαστήριο ο θείος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Γιαννης Λεγάτος.

«Την είχα από μικρό παιδί δίπλα μου τη Ρούλα. Ήταν ένα παιδί χαρούμενο, έπαιζε, ήθελε να κάνει δικά της πράγματα, είχε μεγαλώσει με τις αξίες της οικογένειας μας και είχαμε λόγω και του ποδοσφαίρου κάποιες ηθικές αξίες και αρχές με τις οποίες μεγάλωσε η Ρούλα. Ήμασταν γνωστή οικογένεια λόγω ποδοσφαίρου. Ο παππούς της Ρούλας ήταν από τους πιο γνωστούς ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής. Ήταν ένα κορίτσι που ήθελε να εργαστεί, να είναι φιλική προς όλους, δεν είχαμε δημιουργήσει κάποιο θέμα στη ζωή της».

Και αυτός ο μάρτυρας δήλωσε αντίθετος στο γάμο της ανιψιάς του σε τόσο νεαρή ηλικία, καταλήγοντας ωστόσο ότι ζευγάρι ήταν αγαπημένο. «Όταν γνώρισα το Μάνο που ήρθε να ζητήσει τη Ρούλα εγώ δεν ήθελα. Ήταν νέα παιδιά. Με τον καιρό κατάλαβα ότι το ζευγάρι ήταν αρκετά δεμένο και μπορούσαν να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής. Μετά κάπου στράβωσαν τα πράγματα. Με τους θανάτους των παιδιών. Όταν χάνεις ένα παιδί κλονίζονται τα πράγματα. Βέβαια με την απώλεια του πρώτου παιδιού ήταν ακόμα αρκετά καλά για αυτό που είχαν περάσει».

Εισαγγελέας: Το παιδί τι έκανε στο ταμπλετ; Ήταν 6-7 χρόνων παιδί και μας λέτε ότι ήταν συνεχώς στο ταμπλετ;

Μάρτυρας: Επαιζε παιχνίδια κι έβλεπε ταινίες του Σεφερλή.

Εισαγγελέας: Εκτός από το ταμπλετ το παιδί αυτό έπαιζε με κάτι άλλο;

Μάρτυρας: Πήγαινε στον παιδικό σταθμό, έπαιζε με αλλά παιδάκια.

Δημοφιλή