«Σώσε με»: Το ψυχολογικό θρίλερ του Δημήτρη Σίμου μεταφέρεται στη μικρή οθόνη

Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει. Πρεμιέρα τον Νοέμβριο.
«Σώσε με»
«Σώσε με»
ΑΝΤ1

Αναπνέει με δυσκολία. Την κοιτώ και της υπόσχομαι πως θα φύγουμε αποκεί μέσα. Είναι η στιγμή που η προσταγή της χώνεται μέσα στο κεφάλι μου σαν ακοίμητος φρουρός που διατάζει, κι εγώ υπακούω. «Σώσε με» λέει.

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Σίμου «Σώσε με» (εκδόσεις Μεταίχμιο, 2020), μεταφέρεται από τον ΑΝΤ1 στη μικρή οθόνη.

Τα γυρίσματα της σειράς οκτώ 50λεπτων επεισοδίων, μεγάλο μέρος των οποίων θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, όπου εκτυλίσσεται η ιστορία, έχουν ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι, ενώ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στη νέα streaming πλατφόρμα ΑΝΤ1+ τον Νοέμβριο του 2022.

Ο συγγραφέας Δημήτρης Σίμος συμμετέχει στη συγγραφή του σεναρίου μαζί με τους Βαγγέλη Νάση και Πιέρρο Ανδρακάκο, ο οποίος έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Με αφορμή το μνημόσυνο του πατέρα της, η Νικόλ Πομάνου, μια νεαρή καλλιτέχνις ξυλογλυπτικής, επισκέπτεται το χωριό της, στην Κομοτηνή, για να συναντήσει τη μητέρα και τις δυο αδελφές της.

Η μικρότερη αδελφή της δεν εμφανίζεται στο καθορισμένο ραντεβού. Η εξαφάνισή της θα δοκιμάσει τους δεσμούς της οικογένειας. Για να τη σώσουν, πρέπει να αντιμετωπίσουν τα μυστικά που τόσα χρόνια έκρυβαν στο Δάσος των Μανιταριών.

Την ίδια στιγμή, στον υγρότοπο του Εθνικού Πάρκου Θράκης, η αστυνόμος Λουκίδη ανακαλύπτει το παραμορφωμένο πτώμα μιας γυναίκας. Από το θύμα έχουν αφαιρεθεί τα μάτια. Και αυτά είναι μόνο η αρχή.

Τη Νικόλ Πομάνου ενσαρκώνει η Δανάη Σκιάδη, ενώ την αστυνόμο Δέσποινα Λουκίδη η Έλενα Μαυρίδου. Πρωταγωνιστούν επίσης με αλφαβητική σειρά οι Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Νίκος Γεωργάκης, Μαρία Γεωργιάδου, Σύρμω Κεκέ, Έκτορας Λιάτσος, Άννα Μάσχα, Λίλα Μπακλέση, Κώστας Μπιμπής, Παύλος Ορκόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Μιχάλης Συριόπουλος.

Ο Δημήτρης Σίμος γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1987. Τα Βατράχια, η πρώτη του συγγραφική δουλειά, έλαβε την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό μυθιστορήματος Ασημένια Σελίδα, ενώ ήταν υποψήφιος για το βραβείο Νέου λογοτέχνη από το λογοτεχνικό περιοδικό Κλεψύδρα. Δραστηριοποιείται παράλληλα ως σεναριογράφος. Τον Ιανουάριο του 2016 έγινε δεκτός στην Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας, αποτελώντας ένα από τα νεαρότερα μέλη της.

Popular in the Community