Στα παρασκήνια της «Τόσκα» λίγο πριν από την πρεμιέρα στο Ηρώδειο

Μία μεγάλη παραγωγή με μία εξαιρετική διανομή.
Τόσκα, στιγμιότυπο από τις πρόβες. Δημήτρης Πλατανιάς, Κριστίνε Οπολάις
Τόσκα, στιγμιότυπο από τις πρόβες. Δημήτρης Πλατανιάς, Κριστίνε Οπολάις
Α. Σιμόπουλος

Λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα της «Τόσκα» στο Ηρώδειο, η Εθνική Λυρική Σκηνή έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με στιγμιότυπα από τα παρασκήνια και την προετοιμασία της μεγάλης παραγωγής.

Η «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι παρουσιάζεται στις 28, 29, 30 και 31 Ιουλίου με τη συμμετοχή σπουδαίων διεθνών πρωταγωνιστών της όπερας.

Οι διάσημες υψίφωνοι Κριστίνε Οπολάις και Λιάνα Χαρουτουνιάν μοιράζονται τον ρόλο του τίτλου, οι περιζήτητοι τενόροι Ραμόν Βάργκας και Τζόρτζιο Μπερρούτζι τον ρόλο του Καβαραντόσσι και οι κορυφαίοι Έλληνες βαρύτονοι με τη διεθνή καταξίωση Δημήτρης Πλατανιάς και Τάσης Χριστογιαννόπουλος τον ρόλο του Σκάρπια.

Την παραγωγή διευθύνει ο Γάλλος αρχιμουσικός Φιλίπ Ωγκέν, τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο Ούγκο ντε Άνα και την αναβίωση της σκηνοθεσίας η Κατερίνα Πετσατώδη.

Η Φλόρια Τόσκα, μια ντίβα της όπερας, είναι μια γυναίκα παράφορα ερωτευμένη, που ζηλεύει παθολογικά τον σύντροφό της. Ο βαρόνος Σκάρπια, ένας σκοτεινός άνδρας με απόλυτη εξουσία, ηδονίζεται από τον πόνο των θυμάτων του. Ανάμεσα στους δύο βρίσκεται ο εραστής και αγνός πατριώτης Μάριο Καβαραντόσσι, ο οποίος οδηγείται στον θάνατο, όχι για τις ιδέες του, αλλά επειδή κατέχει την Τόσκα, την οποία ποθεί ο Σκάρπια. Η μηχανή είναι καλά στημένη: απ’ τις παγίδες του Σκάρπια δεν θα ξεφύγει κανείς.

Η Κριστίνε Οπολάις εμφανίζεται στις 28 & 30 Ιουλίου και η Λιάνα Χαρουτουνιάν στις 29 & 31 Ιουλίου, ο Ραμόν Βάργκας στις 28 & 30 Ιουλίου και ο Τζόρτζιο Μπερρούτζι στις 29 & 31/7, ενώ ο Δημήτρης Πλατανιάς στην παράσταση της 28ης & 30ης Ιουλίου και ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος στις 29 & 31 Ιουλίου.

Από τις πρόβες της «Τόσκα». Δημήτρης Πλατανιάς, Κριστίνε Οπολάις, Ραμόν Βάργκας
Από τις πρόβες της «Τόσκα». Δημήτρης Πλατανιάς, Κριστίνε Οπολάις, Ραμόν Βάργκας
Α. Σιμόπουλος
Ραμόν Βάργκας
Ραμόν Βάργκας
Α. Σιμόπουλος

Info

Τιμές εισιτηρίων: €25, €45, €55, €60, €85, €100

Φοιτητικό, παιδικό: €15 / ΑΜΕΑ: €15

Προπώληση στα Ταμεία της ΕΛΣ, τα εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και online στα aefestival.gr & viva.gr

Δημοφιλή