ΔΙΕΘΝΕΣ
30/03/2020 17:30 EEST | Updated 30/03/2020 17:31 EEST

Στις 23 Ιουλίου 2021 η έναρξη των Ολυμπιακών του Τόκιο

Θα διαρκέσουν ως τις 8 Αυγούστου.

ASSOCIATED PRESS

Οι αναβληθέτες Ολυμπιακοί Αγώνες θα αρχίσουν στις 23 Ιουλίου 2021 και θα διαρκέσουν ως τις 8 Αυγούστου, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της διοργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, καθώς η πανδημία καθιστά αδύνατον τον σχεδιασμό και τη σωστή προετοιμασία μέσα στο τρέχον έτος.

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα- την πρώτη τέτοια αναβολή στην 124 ετών ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών. Η εξέλιξη αυτή ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την Ιαπωνία, που επένδυσε 13 δισ. δολάρια εν όψει της διοργάνωσης και συγκέντρωσε 3 δισ. από εγχώριους χορηγούς.

Ο Γιοσίρο Μόρι, επικεφαλής της διοργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, επιβεβαίωσε τις νέες ημερομηνίες αφού προέβη στην απόφαση με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο Μόρι είπε πως οι Παραολυμπιακοί θα λάβουν χώρα από τις 24 Αυγούστου ως τις 5 Σεπτεμβρίου.

«Οι Ολυμπιακοί του Τόκιο και η επιτυχής πραγματοποίηση αυτών των Αγώνων θα είναι το πώς θα ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος και ότι οι Ολυμπιακοί θα είναι το σύμβολο για αυτό» είπε ο Μόρι. «Οι αγώνες αυτοί θα έχουν μεγάλη ιστορική σημασία».

Νωρίτερα τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος, Τοσίρο Μούτο, είπε πως η επιτροπή κινείται «προς την κατεύθυνση» του να τηρηθούν τα εισιτήρια που είχαν αγοραστεί για τους αγώνες του 2020 στη νέα διοργάνωση, ή να υπάρξει επιστροφή σε περίπτωση αλλαγών προγράμματος.

(με πληροφορίες από Reuters)