Τα ιπτάμενα ταξί είναι έτοιμα να απογειωθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 (βίντεο)

Μπορεί να κινείται με ταχύτητες 110 χλμ./ώρα καλύπτοντας αποστάσεις περίπου 35 χλμ. με μια φόρτιση άρα είναι ιδανικό για γρήγορες μετακινήσεις εντός αστικών περιοχών.
.
.
Groupe ADP

Αυτή την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, τα βλέματα όσων αγαπούν τα εναέρια μέσα ήταν στραμένα στο αεροδρόμιο Ποντουάζ, στη δεξιά όχθη του ποταμού Ουάζ, στα βορειοδυτικά του Παρισιού.

Εκεί είδαμε για πρώτη φορά το ιπτάμενο ταξί VTOL που κατασκευάζει η γερμανική Volocopter, άφησε πίσω του τις δοκιμαστικές πτήσεις και πραγματοποίησε μια πτήση σε κανονικές συνθήκες εναέριας κυκλοφορίας, δηλαδή πέταξε με σχέδιο πτήσης την ώρα που πετούσαν στην περιοχή που κινούνταν και άλλα αεροσκάφη, αναφέρει το Les Echos.

Στην πτήση αυτή βρισκόταν μόνο ο πιλότος που πετούσε με αυτό για πρώτη φορά ο οποίος αμέσως μετά δήλωσε ότι ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία και ότι είναι πολύ πιο απλή και εύκολη η οδήγηση του σκάφους από τα συμβατικά ελικόπτερα.

H γερμανική εταιρία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για να γίνονται πτήσεις του Volocity με τις Αρχές διαφόρων πόλεων όπως το Αμβούργο, Ντουμπάι, Ελσίνκι και η Σιγκαπούρη.

Η Volocopter είναι μια γερμανική εταιρεία κατασκευής διαφόρων ειδών ηλεκτροκίνητων ιπτάμενων σκαφών. Εχει κατασκευάσει το Volocity που μοιάζει με ένα τεράστιο drone. Διαθέτει 18 έλικες και από το 2015 που παρουσίασε το πρώτο μοντέλο του σκάφους η εταιρεία έχει δημιουργήσει αρκετά μοντέλα κάθε ένα εκ των οποίων είναι ολοένα και πιο αναβαθμισμένο σε δυνατότητες. Το μοντέλο που επέλεξε η εταιρεία για δοκιμές στο αεροδρόμιο Ποντουάζ είναι διθέσιο και μπορεί να πετά με πιλότο, αυτόνομα ως drone ή με τηλεχειρισμό.

Μπορεί να κινείται με ταχύτητες 110 χλμ./ώρα καλύπτοντας αποστάσεις περίπου 35 χλμ. με μια φόρτιση άρα είναι ιδανικό για γρήγορες μετακινήσεις εντός αστικών περιοχών. Παρά το πλήθος των ελίκων του οι κατασκευαστές αναφέρουν ότι παράγει τέσσερις φορές λιγότερο θόρυβο από ένα συμβατικό ελικόπτερο γεγονός που καθιστά την πτήση αρκετά ήρεμη και ευχάριστη.

Οι Γερμανοί σχεδιάζουν να λανσάρουν ένα άλλο πρωτότυπο, μεγαλύτερο έως το 2026. «Το μοντέλο Voloregion θα μπορεί να μεταφέρει 5 άτομα σε αποστάσεις μεταξύ 100 και 150 km», διευκρινίζει ο Ζάν-Κριστόφ Ντράι.

Το Παρίσι ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών τουριστών που αναμένονται στην γαλλική πρωτεύουσα ετοιμάζονται να αναλάβουν δράση drones που θα λειτουργούν ως ταξί για να μεταφέρουν γρήγορα επιβάτες μέσα στην πόλη. Ενα τέτοιο drone είναι το Volocopter.

Δημοφιλή