Τα «μαϊμού» μετάλλια για μία θέση στο πανεπιστημίο

Δάσκαλοι-προπονητές ήταν οι μεσάζοντες με τους γονείς και φέρονται να τους έπειθαν να καταβάλουν ποσά από 3.500 έως 7.000 ευρώ.
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
filmstudio via Getty Images

Κύκλωμα, τα μέλη του οποίου έναντι αμοιβής χορηγούσαν σε ανήλικους αθλητές βεβαιώσεις αθλητικών επιδόσεων, προκειμένου να λάβουν μόρια για τις πανελλήνιες εξετάσεις ή ακόμα και να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο τής αρεσκείας τους, χωρίς να υποβληθούν στη βάσανο των εξετάσεων, αποκάλυψαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων.

Στη δικογραφία αναφέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος ένας 47χρονος, ο οποίος -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κουνγκ Φου και μάλιστα πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής. Άμεσοι συνεργοί του χαρακτηρίζονται από τους αστυνομικούς δύο δάσκαλοι -προπονητές της συγκεκριμένης πολεμικής τέχνης, 49 και 39 ετών, που ήταν οι μεσάζοντες με τους γονείς και φέρονται να τους έπειθαν να καταβάλουν ποσά από 3.500 έως 7.000 ευρώ, για να λάβουν το πολυπόθητο ”χαρτί”, για το οποίο δεκάδες αθλητές πασχίζουν κάθε χρόνο.

Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε μετά την καταγγελία γονέα, σύμφωνα με την οποία οι προαναφερόμενοι, έναντι 3.500 ευρώ, θα της εξασφάλιζαν τη ”μαϊμού” βεβαίωση κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Wushu Kung Fu, το οποίο διεξήχθη στο Λουτράκι τον περασμένο Νοέμβριο, χωρίς καν να λάβει μέρος.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας με τον γονέα κανόνισαν ραντεβού με το μέλος της Ομοσπονδίας σε κατάστημα τού Χαλανδρίου, όπου και τον ακινητοποίησαν την ώρα που παραλάμβανε τα χρήματα σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Από την περεταίρω έρευνα οι αστυνομικοί θεωρούν ότι δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά μέρος ευρύτερης εγκληματικής δραστηριότητας.

Διαπίστωσαν, μάλιστα, ότι συνολικά έχουν πλαστογραφηθεί δεκαοχτώ φύλλα αγώνα, τα οποία αφορούν τριάντα αθλητές και τέσσερις προπονητές, που συμμετείχαν ως αθλητές, ώστε να ανέβουν κατηγορία.Εκτός από τους τρεις, που κατηγορούνται ευθέως, ερευνάται η εμπλοκή ακόμα δύο υψηλόβαθμων στελεχών της ίδιας Ομοσπονδίας.

Δημοφιλή