Τα τρένα της Eurostar αναγκάζονται να κάνουν δρομολόγια με άδειες θέσεις λόγω του Brexit

Περίπου 350 από τις 900 θέσεις μένουν απούλητες στα δρομολόγια μεταξύ Λονδίνου, Παρισιού και Βρυξελλών εξαιτίας συμφόρησης στους ελέγχους διαβατηρίων.
Photonews via Getty Images

Τα τρένα Eurostar διασχίζουν καθημερινά τη Μάγχη με εκατοντάδες άδειες θέσεις, επειδή η συνοριακή αστυνομία δεν μπορεί να σφραγίσει τα βρετανικά διαβατήρια αρκετά γρήγορα μ΄αποτέλεσμα να σχηματίζονται τεράστιες ουρές αναμονής.

Περίπου 350 από τις 900 θέσεις μένουν συνήθως απούλητες στα πρώτα δρομολόγια μεταξύ Λονδίνου, Παρισιού και Βρυξελλών παρά την «τεράστια ζήτηση» για την πιο πράσινη μορφή διεθνών ταξιδιών, δήλωσαν τα αφεντικά της Eurostar.

Τα βρετανικά διαβατήρια πρέπει να σφραγίζονται χωριστά, ακόμη και για ταξιδιώτες που μπορούν να περάσουν από ηλεκτρονικές πύλες, μετά το Brexit.

Οι επιβάτες καλούνται πλέον να φτάσουν έως και 90 λεπτά νωρίτερα από τις καθορισμένες ώρες αναχώρησης, αλλά λόγω συμφόρησης στα σημεία ελεγχών των σταθμών δεν είναι δυνατόν να διεκπεραιωθούν όλα έγκαιρα, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Eurostar.

Η μείωση του αριθμού των συνοριακών υπαλλήλων αύξησε τον χρόνο που απαιτείται για την επεξεργασία των επιβατών που αναχωρούν από το Λονδίνο κατά 30%, σε σύγκριση με την προ-Brexit εποχή σύμφωνα με την διευθύνουσα σύμβουλο, Γκουέντολιν Kάζεναβ.

Η υποχρέωση μετά το Brexit να σφραγίζονται τα διαβατήρια του Ηνωμένου Βασιλείου για εξερχόμενα ταξίδια συμβάλλει επίσης στην καθυστέρηση.

Τα ζητήματα αναγκάζουν τη Eurostar να περιορίσει τον αριθμό των θέσεων σε πολλά δρομολόγια, προκειμένου να αποφευχθούν οι τεράστιες ουρές και καθυστερήσεις.

«Δεν μπορούμε να προσφέρουμε αρκετές θέσεις εξαιτίας της συμφώρησης στους σταθμούς. Εάν καθυστερήσει το πρώτο τρένο, τότε αυτόματα καθυστερεί και το δεύτερο και μετά όλο αυτό γίνεται μια πολύ κακή εμπειρία για τους επιβάτες. Οι πελάτες μας λένε ότι είναι εφιαλτική η κατάσταση».

Πηγή: guardian, mirror

Πήγαινε στην αρχική σελίδα