ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/03/2019 11:45 EET

«Τυφλή» βία από χούλιγκαν: 15χρονα είχαν πάνω τους μαχαίρια και μολότοφ

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Hellenic Police

Σε έναν από τους πιο γνωστούς συνδέσμους του Ολυμπιακού στην Καλλιθέα, που αριθμεί εκατοντάδες μέλη, σκόπευαν να επιτεθούν εφτά ανήλικοι Πολωνοί, ηλικίας 15 και 16 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου από αστυνομικούς δίπλα από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε τους φόβους της ΕΛ.ΑΣ. ότι επίκεινται και νέες επιθέσεις, στο πλαίσιο του «πολέμου» που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε ομάδες χούλιγκαν. Η μία επίθεση διαδέχεται την άλλη, καθώς η μία ομάδα απαντά σε καταδρομικές ενέργειες της άλλης, με συνέπεια η τυφλή βία να ανακυκλώνεται.

Σε έλεγχό που έγινε στους ανήλικους βρέθηκαν να κατέχουν τέσσερις βόμβες μολότοφ, πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, δύο μαχαίρια, εφτά κουκούλες full face και 10 σπρέι για γκράφιτι.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι εφτά ανήλικοι δήλωσαν οπαδοί του Παναθηναϊκού και την ώρα της σύλληψής τους πήγαιναν σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην Καλλιθέα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες και του νόμου περί όπλων. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., «με βάση τα προαναφερόμενα και τα στοιχεία που προέκυψαν από τη διερεύνηση της υπόθεσης, καταδεικνύεται ότι από την έγκαιρη παρέμβαση των αστυνομικών, τη σύλληψη των ατόμων, καθώς και την επικινδυνότητα των αντικειμένων που βρέθηκαν στην κατοχή τους, απετράπη ένα σοβαρό περιστατικό οπαδικής βίας».