Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο κατηγορούμενος για τον θάνατο Βούλγαρου οπαδού

Ελεύθεροι οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοι μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.
MotionTeam

Στη φυλακή οδηγείται με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης ο 49χρονος που είναι ένας εκ των οκτώ καταδικασθέντων για το βίαιο οπαδικό επεισόδιο που στοίχισε τη ζωή στον 28χρονο Βούλγαρο Τόσκο Μποζατζίσκι τον οποίο παρέσυρε αυτοκίνητο κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 5 Ιανουαρίου του 2020.

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς του, το Δικαστήριο δεν ανέστειλε, ενόψει του Εφετείου, την εκτέλεση της συνολικής ποινής φυλάκισης των 7,5 ετών που του επέβαλλε, με συνέπεια ο 49χρονος – που κρατείτο ήδη στο πλαίσιο της προφυλάκισης – να επιστρέψει στη φυλακή.

Με την ίδια απόφαση, τόσο η 27χρονη οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που παρέμεινε προφυλακισμένη σχεδόν 18 μήνες, όσο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για το αιματηρό επεισόδιο, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την καταδίκη τους, αφού το Δικαστήριο τους χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση (στην πρώτη υπό όρους).

Πιο συγκεκριμένα, οι ποινές που ανακοίνωσε το Δικαστήριο, ύστερα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, έχουν ως εξής:

  • κάθειρξη 7 ετών στην 27χρονη που κρίθηκε ένοχη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου (από ανθρωποκτονία με δόλο)
  • συνολική ποινή φυλάκισης 7,5 ετών στον 49χρονο, σύντροφο της πρώτης, για τα πλημμελήματα της συμπλοκής και της διατάραξης κοινής ειρήνης (αθωώθηκε μεταξύ άλλων για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία με δόλο)
  • συνολική ποινή φυλάκισης 4,5 ετών σε πέντε κατηγορούμενους για τα πλημμελήματα της συμπλοκής και της διατάραξης κοινής ειρήνης (αθωώθηκαν για μία σειρά από άλλες πράξεις που τους βάρυναν κατά περίπτωση, όπως σωματικές βλάβες, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, οπλοφορία)
  • συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών, με 3ετή αναστολή, στον 8ο κατηγορούμενο, για συνέργεια στις πράξεις της συμπλοκής και της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα

Εκτός από τον 49χρονο, σε όλους δόθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ενώ όλα τα παραπάνω πλημμελήματα ήταν με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος.

Επιπλέον, το Δικαστήριο αποφάσισε να απαγορεύσει στους καταδικασθέντες (πλην της γυναίκας) να παρακολουθούν κάθε είδους αγώνα του ΠΑΟΚ για τα επόμενα δύο χρόνια και για το ίδιο διάστημα θα πρέπει να δίνουν το παρών τους σε αστυνομικό τμήμα, όταν αγωνίζεται ο “Δικέφαλος”.

Σε δηλώσεις της μετά την ετυμηγορία του Δικαστηρίου, η μητέρα του άτυχου Τόσκο Μποζατζίσκι δήλωσε: “Επρόκειτο για μία εγκληματική ενέργεια. Δυστυχώς το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω, παρά τις καταδίκες».

Με πληροφορίες από dikastiko.gr, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοφιλή