Θάσος: Συνέλαβαν συνταξιούχο για εμπρησμό

Του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
|
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
David Wall via Getty Images

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του 65χρόνου από τη Θάσο που συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης ως βασικός ύποπτος για τη μεγάλη φωτιά στη Σκάλα Ποταμιάς στο νησί της Θάσου.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας του απήγγειλε την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση και το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να οδηγηθεί -από την αστυνομική διεύθυνση Καβάλας όπου κρατείται- στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί ή να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

Επίσης, ο κατηγορούμενος δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία για τα εύφλεκτα υλικά που βρέθηκαν στην κατοχή του μετά από έρευνα των αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή και πρόστιμο χιλίων ευρώ.

Οι αρχές τον κατηγορούν ως υπαίτιο για την μεγάλη πυρκαγιά της 10 Αυγούστου, αλλά και για μία μικρότερη η οποία είχε ξεσπάσει στις 2 Αυγούστου αλλά κατάφεραν πολύ γρήγορα να την θέσουν υπό έλεγχο.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της πυροσβεστικής είχαν στο στόχαστρό τους συνολικά τέσσερα άτομα, ως ύποπτα, αλλά όλα τα στοιχεία τους «έδειχναν» τον εξηνταπεντάχρονο.

Κατά τις έρευνες τους εντόπισαν στο αυτοκίνητο του φωτοβολίδες και ένα μπιτόνι με υπολείμματα εύφλεκτου υγρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς δεν έχει παραδεχθεί τις πράξεις του, αλλά στην περιοχή τον χαρακτηρίζουν προβληματικό άτομο.