ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22/01/2018 09:53 EET | Updated 22/01/2018 10:31 EET

Τι απαντά ο Φραγκούλης Φράγκος για τα σενάρια περί δημιουργίας νέου κόμματος

Eurokinissi

Δεν προτίθεται επί του παρόντος να ηγηθεί κόμματος δήλωσε στον ΣΚΑΙ, ερωτηθείς σχετικά, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας πως δεν πρόκειται να καπηλευτεί μια τέτοια εκδήλωση και ότι μίλησε ως απλός ενεργός πολίτης- αν και, στην ερώτηση για το τι θα κάνει αν δεχτεί σχετική πρόταση, απάντησε ότι θα σφυγμομετρήσει την κατάσταση. «Αν μου ζητήσουν να ηγηθώ θα το κάνω γιατί δεν είμαι ρίψασπις» δήλωσε χαρακτηριστικά, για να διευκρινίσει λίγο μετά ότι αν (το κόμμα και αυτοί που του το ζητήσουν) δεν είναι απόλυτα των δημοκρατικών αντιλήψεων δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί. 

Σχολιάζοντας την προσέλευση του κόσμου, είπε πως η Rai Uno έκανε λόγο για 800.000, προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν είμαι των υπερβολών». Όπως συμπλήρωσε, «ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι όταν διακυβεύονται τα εθνικά του συμφέροντα, αντεπιτίθεται», ενώ υπογράμμισε, σχετικά με το μήνυμα που πέρασε το συλλαλητήριο, ότι «θέτει την επαναδιαπραγμάτευση από την αρχική θέση ότι δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία. Ο κ. Τσίπρας να κοιτάξει την πλειοψηφία που έχει και να μην εμφανιζόμαστε με εκατό αντιλήψεις και απόψεις».

Επίσης ζήτησε την αντικατάσταση του επίσημου διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για τον οποίο είπε πως δεν είναι αντικειμενικός.