Τι είναι ο νευρο-γλωσσικός προγραμματισμός (NLP);

Στο άρθρο αυτό, θα μάθεις πως μπορείς να εξασφαλίσεις μια επιτυχημένη καριέρα και μια ζωή γεμάτη ικανοποίηση.
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

Έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί κάποιοι άνθρωποι πετυχαίνουν επαγγελματικά και κάποιοι άλλοι όχι, ακόμα κι αν διαθέτουν εμπειρία και ακαδημαϊκές σπουδές;

Γιατί κάποιοι μπορούν να επικοινωνούν αποτελεσματικά, να τα πηγαίνουν καλά με τους συνεργάτες τους, τους πελάτες τους, ενώ άλλοι δυσκολεύονται να χτίσουν εποικοδομητικές επαγγελματικές σχέσεις;

Γιατί κάποιοι πετυχαίνουν τους στόχους τους εύκολα και γρήγορα κι άλλοι όχι, και μένουν, παρά την προσπάθειά τους, με την επίγευση της αποτυχίας;

Αυτά τα ερωτήματα απασχόλησαν στα μέσα της δεκαετίας του ’70, τους Richard Bandler και John Grinder, τους ιδρυτές του νευρο-γλωσσικού προγραμματισμού, που είναι πλέον σήμερα διαδεδομένος με τον όρο NLP (neuro-linguistic programming).

Στις μέρες μας, είναι ευρέως γνωστό ότι μερικοί από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους του κόσμου όπως ο δάσκαλός μου Tony Robbins, αλλά και η Οprah και ο Barak Obama, χρησιμοποιούν τεχνικές NLP για να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά. Ταυτόχρονα, η αξιοποίηση του NLP αποτελεί μια παγκόσμια τάση στις επιχειρήσεις, καθώς μπορεί να εξασφαλίζει στον κάθε εργαζόμενο - γιατί όχι και σε σένα- την αποτελεσματικότητα και την υψηλή απόδοση (high performance).

Αν έχεις ήδη συμβουλευτεί έναν Career Coach, θα έχεις πιθανόν την ευκαιρία να συζητήσεις μαζί του για τη στρατηγική της καριέρας, το πλάνο και την επαγγελματική στοχοθέτηση. Η αξιοποίηση τεχνικών NLP μέσα στις συνεδρίες, θα απογειώσει το όφελος του Career Coaching, δεδομένου ότι είναι η καταλληλότερη μέθοδος για να κατακτήσεις τις επαγγελματικές σου φιλοδοξίες. Γι’ αυτό σκόπιμο είναι να την προτιμήσεις.

Τι ακριβώς είναι το ΝLP

Ο νευρο-γλωσσικός προγραμματισμός (ΝLP) αποτελεί πλέον αποδεδειγμένα ένα όχημα για την ανάπτυξη των προσωπικών δεξιοτήτων, που όλο και περισσότερο αποδεικνύεται ότι αποτελούν κλειδιά για την επαγγελματική επιτυχία.

To NLP σε διδάσκει πώς μπορείς να επανα-προγραμματίσεις το μυαλό σου, δηλαδή να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και συμπεριφέρεσαι. Αυτό θα σου προσφέρει περισσότερες επιλογές και ευελιξία και θα σε προσανατολίσει στο να κάνεις τις αλλαγές που χρειάζονται για να πετύχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το NLP σε μαθαίνει το πώς θα γίνεις πιο επιτυχημένος, επικοινωνώντας καλύτερα με τον εαυτό σου και με τους άλλους. Παράλληλα, σε ενθαρρύνει να εγκαταλείψεις τις λανθασμένες συνήθειες που πιθανά να σε κρατούν στάσιμο. Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο μέσω του οποίου κάποιος μπορεί να πετύχει υψηλές επιδόσεις, το λεγόμενο «high performance with ΝLP» που χρησιμοποιώ και εγώ η ίδια προσωπικά ως Career Coach και Trainer.

Πως θα επωφεληθείς εάν ακολουθήσεις με τον Coach σου τις τεχνικές του NLP; Μπορείς να μάθεις πατώντας εδώ.