ΔΙΕΘΝΕΣ
05/11/2020 12:38 EET | Updated 05/11/2020 12:55 EET

Τι είπε ο Γουίλιαμ στην πρώτη του εμφάνιση μετά την αποκάλυψη ότι έπασχε από κορονοϊό και το έκρυψε

Στην εμφάνισή του στην απονομή των βραβείων Πυροσβεστών του Fire Fighter’s Charity.

WPA Pool via Getty Images
.

 Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έζησε τον επιδημιολογικό τρόμο πριν από μήνες - κάτι που αποκαλύφθηκε μόλις πρόσφατα από τότε που έγινε γνωστό ότι έπασχε από κορονοϊό και δεν το έκανε γνωστό. Ο ίδιος, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun συνέχισε τις τηλεφωνικές και τηλεοπτικές του επικοινωνίες μέσω βίντεο - κλήσεων δηλώνοντας ότι δεν ήθελε να ανησυχήσει κανέναν, βρέθηκε μετά την αποκάλυψη σε εκδήλωση στα βραβεία Πυροσβεστών του Fire Fighter’s Charity και αναφέρθηκε στον αγώνα που δίνουν εν μέσω πανδημίας - αλλά όχι στην δική του περιπέτεια.

«[Πρέπει] να προσαρμοστούν σε νέους τρόπους εργασίας, ενώ συνεχίζουν να σώζουν ζωές και να βοηθούν όσους έχουν ανάγκη, καθημερινά. Αυτό είναι που κάνει τα επιτεύγματα τα οποία γιορτάζουμε απόψε ακόμη πιο έκτακτα», ανέφερε στην ψηφιακή τελετή της επίδοσης των κοινωφελών βραβείων.

«Είναι πιο σημαντικό από ποτέ το ότι όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή γνωρίζουν πού μπορούν να στραφούν για υποστήριξη. Το έργο του The Fire Fighters Charity... έχει κεντρική σημασία για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης υγείας και ευεξίας ...», είπε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, της εφημερίδας The Sun, ο δούκας του Κέιμπριτζ διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό τον περασμένο Απρίλιο. 

Το παλάτι του Κένσινγκτον αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά δεν διέψευσε το δημοσίευμα. 

Κατά τη The Sun, ο Γουίλιαμ είπε ότι δεν ενημέρωσε κανέναν για το θετικό αποτέλεσμα του τεστ, επειδή «υπήρχαν σημαντικά θέματα που συνέβαιναν και δεν ήθελα να ανησυχήσω κανέναν» και πώς ήταν «αποφασισμένος ότι έπρεπε να συνεχίσει να εργάζεται ως συνήθως».

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Γουίλιαμ δέχθηκε την φροντίδα των γιατρών του παλατιού και ακολούθησε τις κυβερνητικές οδηγίες για απομόνωση στην οικογενειακή κατοικία Άμερ Χολ, στο Νόρφολκ, συνεχίζοντας να ασκεί τα καθήκοντά του με τηλεφωνικές επικοινωνίες και βίντεο-κλήσεις (συνολικά 14 μέσα στον Απρίλιο).

Δεν έχει καταστεί σαφές για ποιόν λόγο το παλάτι κράτησε μυστική τη διάγνωση, ενώ από την άλλη, ενημέρωσε για τον Κάρολο όταν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Το γεγονός ότι ο Γουίλιαμ συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντα του υποδηλώνει πάντως ότι τα συμπτώματα ήταν ήπια. 

ΠΗΓΗ: People