Το αντίο της κορυφαίας φωνής της μόδας, 76χρονης Σούζι Μένκες

Ποια είναι η βρετανίδα δημοσιογράφος και κριτικός μόδας που αποχωρεί από τη Vogue International αλλά συνεχίζει στο Instagram με 500.000 ακόλουθους.
Σούζι Μένκες
Σούζι Μένκες

Δυναμική και δραστήρια παρά τα 76 της χρόνια, μια από τις κορυφαίες δημοσιογράφους μόδας του πλανήτη, η Σούζι Μένκες, ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει επίσημα τη Vogue International τον Οκτώβριο, ενώ πριν από την αποχώρηση θα καλύψει τις προσεχείς επιδείξεις μόδας, διαδικτυακές ή φυσικές, των συλλογών Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 τον Σεπτέμβριο.

Η δημοσιογράφος που της απαγορεύτηκε να είναι παρούσα στις επιδείξεις μόδας του LVMH το 2001 για την κριτική της και που δημοσίευσε επικριτικά σχόλια για τους bloggers μόδας το 2013, αποκαλώντας τους «τσίρκο μόδας» στο περιοδικό T των New York Times, διακρίθηκε ως μια από τις πλέον ανεξάρτητες φωνές της μόδας.

«Η Σούζι Μένκες είναι η διασημότερη δημοσιογράφος μόδας στον κόσμο», είναι η σύσταση της βρετανικής Vogue που αναφέρει πως μετά από 25 χρόνια στην International Herald Τribune, η ίδια συνεργάστηκε με την Vogue online. Τα άρθρα της δημοσιεύονταν σε 21 διεθνείς εκδόσεις της Vogue και μεταφράζονταν σε 15 γλώσσες.

«Πολλές φορές έχω γράψει ότι οι αλλαγές είναι η ουσία της μόδας» έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram. «Πόσο αλήθεια είναι αυτό!»

Η ανακοίνωσή της στo Instagram:

Η Σούζι Μένκες τον Οκτώβριο του 2019 είχε έρθει και παρακολουθήσει το σόου της διάσημης ελληνίδας designer, Μαίρης Κατράντζου στο Σούνιο υπέρ του Σωματείου «Ελπίδα» κι είχε δημοσιεύσει την αποθεωτική ανταπόκρισή της στην βρετανική Vogue με τίτλο: Η Μαίρη Κατράντζου έρχεται σπίτι.

Είχε επίσης συναντηθεί με τις Μαρέβα Μητσοτάκη και Δήμητρα Κολοτούρα προτού η πρώτη αποχωρήσει από το Zeus + Dione:

ΠΗΓΕΣ: Vogue UK, ΑΠΕ