Το Φεστιβάλ Δράμας συμπράττει με της Ανάφης στέλνοντας open call σε δημιουργικό εργαστήρι

Ο λόγος για το «Creative workshop development for essay film - Από την Στεριά στην Θάλασσα, από μέσα προς τα έξω».
Το νησί της Ανάφης το πρωί.
Το νησί της Ανάφης το πρωί.
Sotiris Kousoulos via Getty Images

Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος έως τις 16 Ιουνίου, στο info@anafifilmfestival.com απευθύνουν το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και το νεοσύστατο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ανάφης ( 6-11 Ιουλίου 2023) στο κινηματογραφικό εργαστήρι «Creative workshop development for essay film - Από την Στεριά στην Θάλασσα, από μέσα προς τα έξω».

Το λογότυπο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Το λογότυπο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Φεστιβάλ Δράμας

Οι προϋποθέσεις της συμμετοχής

Απαιτείται σύνοψη 100 λέξεων, σκηνοθετικό σημείωμα έως μία σελίδα (“γιατί θες να κάνεις essay film;”), ένα αντιπροσωπευτικό visual (εικόνα/φωτογραφία που να εμπνέει τον σκηνοθέτη) και cv του δημιουργού. Καλλιτεχνικός διευθυντής του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ανάφης είναι ο Στέλιος Χριστοφόρου. Απευθύνεται σε σπουδαστές που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν μια κινηματογραφική ιδέα σε μορφή essay film, και προσφέρεται δωρεάν με την στήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Tαινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου (επικεφαλής Διεθνούς Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας).

Ο όρος “essay film” χρησιμοποιείται ευρέως στην κινηματογραφική κριτική για να περιγράψει ένα αυτό-αναφορικό σινεμά όπου τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ καταργούνται. Το σεμινάριο θα έχει ως βασικό θέμα την σύζευξη του ψυχικού κόσμου με το περιβάλλον του νησιού, την αναζήτηση (και ανακάλυψη) του εαυτού.

Το σεμινάριο θα αποτελείται από δύο μέρη. Η ανάπτυξη του πρωτογενούς υλικού θα γίνει στο νησί της Ανάφης κατά την διάρκεια τριών ημερών, αλλά τον Σεπτέμβριο θα συνεχιστεί στην πόλη της Δράμας όπου θα υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης του υλικού στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του DISFF ρόλο καθοδηγητών θα έχουν οι Γιάννης Σακαρίδης (καλλιτεχνικός διευθυντής DISFF), Παναγιώτης Ιωσηφέλης (επικεφαλής Εθνικού Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας) και Ντενίς Νικολάκου (επικεφαλής Cinematherapy DISFF). Θα επιλεγούν τέσσερις συμμετέχοντες. Η διαμονή τους στην Ανάφη θα καλυφθεί από την οργανωτική ομάδα του φεστιβάλ. Τα μεταφορικά έξοδα επιβαρύνουν τους ίδιους. Η γνώση της αγγλικής γλώσσας ενδείκνυται.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά αλλά υπάρχει πιθανότητα να συμμετάσχουν guest speakers που θα μιλήσουν στα αγγλικά.

Το λογότυπο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ανάφης
Το λογότυπο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ανάφης
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ανάφης

Programmers AnafiFF: Σταύρος Μαρκουλάκης, Αντιγόνη Παπαντώνη, Μάγια Σφακιανάκη και Ferdinand Waas.

Περισσότερες πληροφορίες:

info@anafifilmfestival.com

info@dramafilmfestival.gr (Γραμματεία Φεστιβάλ Δράμας)

Γραφεία Δράμας: τηλ. 25210 47575

Γραφεία Αθήνας: τηλ. 210 3300309