ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/09/2018 17:26 EEST | Updated 03/09/2018 17:27 EEST

Το μυστήριο της Κεφαλονιάς: Τι σκότωσε την Αυστραλέζα καλλονή

Instagram

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο 20χρονης σταρ του instagram από την Αυστραλία, η οποία βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες αναίσθητη στο γιοτ μεγαλοεπιχειρηματία στην Κεφαλονιά και κατέληξε στις 30 Αυγούστου σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας.

Η 20χρονη ήταν δηλωμένη ως μέλος του πληρώματος της πολυτελούς θαλαμηγού. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς που διενεργεί και την σχετική προανάκριση. Αρμόδιες πηγές εξηγούν ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Το πολυτελές σκάφος στο οποίο εργαζόταν, το οποίο λίγες ημέρες νωρίτερα είχε εμφανιστεί στην Κρήτη, ανήκει σε Μεξικάνικο δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, ο οποίος διευθύνει τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης του Μεξικού.

Η ξανθιά καλλονή στις αρχές του καλοκαιριού είχε βρεθεί στις Βερμούδες, ενώ μια γρήγορη επίσκεψη στο λογαριασμό της στο Instagram δείχνει πως στη συνέχεια βρέθηκε στην Ελλάδα, έμεινε για μεγάλο διάστημα στη Ρόδο, από την οποία «πετάχτηκε» στην Τουρκία και τη Σύμη. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την Πύλο, την Σαντορίνη και την Αντίπαρο, μέχρι να καταλήξει στην Κεφαλονιά. Η τελευταία της ανάρτηση είναι από τα Κομιτάτα στην Κεφαλονιά, ενώ πριν από περίπου μια εβδομάδα ανέμενε την κολλητή της φίλη στην οποία ευχήθηκε μέσα από το λογαριασμό της.

Όμως, δύο ημέρες αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τηλεφώνημα επιβάτη ιδιωτικού σκάφους που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο Λιμάνι, πίσω από το Λιμεναρχείο, έκανε λόγο για ύπαρξη μίας νεαρής κοπέλας κρεμασμένης με σχοινί στο πίσω μέρος της θαλαμηγού. Άμεσα, άνδρες του Λιμενικού και του πληρώματος και ο γιατρός της θαλαμηγού, μετέφεραν την κοπέλα, που ήταν μέλος του πληρώματος, εντός της άλλης θαλαμηγού και προσπάθησαν να την επαναφέρουν. Η 20χρονη ήταν σε κωματώδη κατάσταση και έφερε κακώσεις στον αυχένα και στο λαιμό, ενώ ενημερώθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ όπου την μετέφερε στο Νοσοκομείο. Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη προκειμένου να σωθεί η κοπέλα, η οποία διασωληνώθηκε και έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Η κατάστασή της κρίθηκε αντιμετωπίσιμη μόνο στην Αθήνα και οι γιατροί αποφάσισαν την αεροδιακομιδή της σε ιδιωτική κλινική, με την 20χρονη να μην τα καταφέρνει τελικά, αφήνοντας την τελευταία της πνοή στην Αθήνα.

Πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση από το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς, το οποίο θα διατάξει νεκροψία-νεκροτομή, ενώ η θαλαμηγός που φέρει σημαία από τα νησιά Κέιμαν και επρόκειτο να αναχωρήσει χθες από το Αργοστόλι, θα παραμείνει στο Λιμάνι μέχρι το πέρας της προανάκρισης για να δοθούν καταθέσεις από όλα τα μέλη του πληρώματος. Σημειώνεται, ότι ο ιδιοκτήτης της θαλαμηγού έχει αναχωρήσει από την Κεφαλονιά από την προηγούμενη εβδομάδα και στη θαλαμηγό βρίσκεται μόνο το πλήρωμα. Το εντυπωσιακό γιοτ έχει μήκος 93 μέτρων, φιλοξενεί 16 άτομα σε 8 καμπίνες και διαθέτει 24 άτομα πλήρωμα.