ΔΙΕΘΝΕΣ
25/11/2021 22:08 EET

Τραγωδία στη Ρωσία: 52 οι νεκροί σε ορυχείο στη Σιβηρία

Μεταξύ αυτών και διασώστες.

via Associated Press

Το τραγικό δυστύχημα σε ορυχείο στη Σιβηρία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 52 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και έξι διασώστες, μετέδωσαν ρωσικά ΜΜΕ, επικαλούμενα προκαταρκτικά δεδομένα από υπηρεσίες διάσωσης- με τους αγνοούμενους να θεωρούνται όλοι νεκροί.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, πάνω από 260 εργάτες διασώθηκαν από τον χώρο μετά από αναφορές περί έκρηξης, με 40 εξ αυτών να στέλνονται στο νοσοκομείο. Λίγο μετά το δυστύχημα επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 11, ενώ 35 θεωρούνταν αγνοούμενοι. Τουλάχιστον τρεις από έξι εργαζομένους εκτάκτου ανάγκης βρήκαν επίσης τον θάνατο κατά τη διάρκεια των προσπαθειών διάσωσης.

Αργά την Πέμπτη το RIA Novosti μετέδωσε πως όλοι οι αγνοούμενοι θεωρούνταν νεκροί, επικαλούμενο πηγές στις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης. Η εκτίμηση αυτή δεν είχε επιβεβαιωθεί επίσημα από την αρμόδια υπηρεσία της ρωσικής κυβέρνησης, με το γραφείο Τύπου της να λέει στο RT πως η μοίρα των 35 εργατών και τριών διασωστών παραμένει άγνωστη.

Η τραγικό δυστύχημα στο ορυχείο Λιστβιαζάσκαγια στο Κουζμπάς της Σιβηρίας έλαβε χώρα νωρίς την Πέμπτη. Το ορυχείο γέμισε πυκνούς καπνούς μετά από αναφορές για έκρηξη σε έναν από τους αεραγωγούς.

«Το πιθανότερο είναι πως ήταν έκρηξη μεθανίου, που προκλήθηκε από μια σπίθα κάπου, οδηγώντας σε έκρηξη και ωστικό κύμα. Τραυμάτισε ανθρώπους που δεν ήταν σε θέση να βγουν» είπε ο Ντμίτρι Ντεμεσίν, αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας.