Τσίπρας: «Ωραίο μου πλυντήριο» το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Επίθεση κατά της κυβέρνησης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Με επίθεση στην κυβέρνηση για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, άρχισε την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτό δεν είναι σχέδιο νόμου. Αυτό είναι ‘Ωραίο μου πλυντήριο’. Σε κάθε άρθρο και μια εξυπηρέτηση. Σε κάθε σελίδα και μια φωτογραφία φίλων σας επιχειρηματιών, εκδοτών, δημάρχων και πολιτευτών», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Πρώτα βλέπετε ποιους φίλους και ποια συμφέροντα πρέπει να ικανοποιήσουμε. Αφού τα μαζέψετε τα ρουσφέτια, μετά βγάζετε τις φωτογραφίες και τις μετατρέπετε σε άρθρα και τροπολογίες». Ακολούθως. κατηγόρησε την κυβέρνηση για «νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, με τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που σας υπαγορεύει ο ΣΕΒ».

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε πως «μετά από 4,5 χρόνια αγώνα για να ξεφύγουμε από την κρίση και από τις αιτίες που μας οδήγησαν εκεί, ξαναγυρίζουμε στον γνώριμο τρόπο διακυβέρνησης που μας οδήγησε στη χρεοκοπία».

Μιλώντας για το πολυνομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση, το χαρακτήρισε «σκληρό, αντεργατικό, ταξικό και κυνικό για τα εργασιακά. Ένα νομοσχέδιο - νοσταλγός του ΔΝΤ». Επίσης, υποστήριξε πως είναι «η θεσμοποίηση μίας απορρύθμισης των εργασιακών δικαιωμάτων, η οποία ξεκίνησε από την 8η Ιουλίου».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη, χαρακτηρίζοντάς τον «Τζόκερ της ελληνικής πολιτικής σκηνής», ενώ κατηγόρησε τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, ότι απείλησε προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis.

Δημοφιλή