Β. Ιρλανδία: Θέρετρο σπα ζητά συγγνώμη για τη διαφήμιση «μπικίνι και μπαλακλάβες»

Το πακέτο διανυκτέρευσης περιλαμβάνει τζακούζι, μασάζ αλλά και τη δυνατότητα να πυροβολήσετε με πιστόλια και πολυβόλα.
facebook/Rosnashane House

Ένα θέρετρο της Βόρειας Ιρλανδίας ζήτησε συγγνώμη για την προσβολή που προκάλεσε λόγω μιας διαφήμισης ενός πακέτου σπα με «μπικίνι και μπαλακλάβες». Ωστόσο δήλωσε ότι θα συνεχίσει να προσφέρει το αμφιλεγόμενο πακέτο.

Το “Rosnashane House” στο Μπάλιμονεϊ, στην κομητεία Άντριμ, επικρίθηκε το Σαββατοκύριακο επειδή χρησιμοποίησε την εικόνα μιας γυναίκας με μαύρο μπικίνι και μπαλακλάβα για να προωθήσει ένα πακέτο σπα που συνδυάζεται με τη δυνατότητα χρήσης όπλου για τους ενδιαφερόμενους πελάτες.

Το πακέτο διανυκτέρευσης περιλαμβάνει τζακούζι, μασάζ και την ευκαιρία να πυροβολήσετε με πιστόλια και πολυβόλα. «Μαζέψτε τα κορίτσια ή τα αγόρια για την τέλεια διασκέδαση και μια βραδινή έξοδο περιποίησης», ανέφερε η διαφήμιση στο Facebook.

Ο Κένι Ντόναλντσον, εκπρόσωπος της Innocent Victims United, η οποία εκπροσωπεί άτομα που τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Βόρεια Ιρλανδία, καταδίκασε απερίφραστα τη χρήση ενδυμάτων που σχετίζονται με παραστρατιωτικούς.

«Αυτό είναι πραγματικά απαίσιο, απαξιωμένο μάρκετινγκ. Θα υπάρξουν ανόητοι που θα πουν, ότι κάνουν λίγο τζέρτζελο. Οχι δεν κάνουν. Οι μπαλακλάβες και τα όπλα δεν έφεραν τίποτα άλλο εκτός από σφαγή σε αυτή την κοινωνία».

Ο Mέρβιν Στόρεϊ, σύμβουλος του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP), είπε ότι η διαφήμιση ήταν κακόγουστη. «Δεν υπάρχει τίποτα γκλάμουρους στο να φοράς μπαλακλάβες και να πυροβολάς με όπλα για την προώθηση οποιαδήποτε επιχείρησης. Πού είναι ο σεβασμός στα θύματα της φρικτής βίας;».

Οι παραστρατιωτικοί συνεχίζουν να φορούν μπαλακλάβες στη Βόρεια Ιρλανδία. Η αστυνομία πέρυσι κατέσχεσε και έκανε τεστ DNA σε δύο κάδους απορριμμάτων με 51 μπαλακλάβες που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για τρομοκρατικούς σκοπούς.

Το Rosnashane House δήλωσε ότι δεν είχε σκοπό να προκαλέσει προσβολή. «Ως επιχείρηση προσπαθούσαμε πάντα να βάζουμε την ευημερία των επισκεπτών μας στην πρώτη γραμμή. Αυτό ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή πακέτα μας από τότε που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πριν από περισσότερο από ένα χρόνο», ανέφερε σε μια ανάρτηση στο Facebook.

«Το Rosnashane House είναι μια ποικιλόμορφη εταιρεία με μια ομάδα που αποτελείται από μέλη και των δύο πλευρών της κοινότητας, εκτός από την υποστήριξη της σε πολλές εκδηλώσεων συγκέντρωσης κεφαλαίων για διακοινοτικούς οργανισμούς. Ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή μπορεί να προκάλεσε η διαφήμιση μας».

Μετά από εκατοντάδες μηνύματα – τα περισσότερα υποστηρικτικά – η εταιρεία είπε ότι θα συνεχίσει να προσφέρει το πακέτο. «Σας ευχαριστούμε για όλη την υποστήριξη και τις ευγενικές κριτικές σχετικά με αυτό το πακέτο. Είναι εδώ για να μείνει».

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή