Επλεναν χρησιμοποιημένα προφυλακτικά και τα πουλούσαν για καινούργια

Βιετνάμ: Κατασχέθηκαν 345.000 προφυλακτικά που είχαν καθαριστεί.
|
.
.
Reuters

Η αστυνομία του Βιετνάμ προέβη σε κατάσχεση περίπου 345.000 χρησιμοποιημένων προφυλακτικών που είχαν καθαριστεί για να πουληθούν εκ νέου ως καινούρια, μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ.

Βίντεο που μετέδωσε η κρατική VTV (Vietnam Television) αυτή την εβδομάδα έδειχναν δεκάδες μεγάλες τσάντες με τα χρησιμοποιημένα προφυλακτικά διασκορπισμένες στο πάτωμα μια αποθήκης στη νότια επαρχία Μπινχ Ντουόνγκ.

Η αστυνομία ανέφερε ότι οι τσάντες ζύγιζαν πάνω από 360 κιλά, που αντιστοιχούσαν σε 345.000 προφυλακτικά, σύμφωνα με το VTV. Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης είπε ότι λάμβαναν μια «μηνιαία εισροή χρησιμοποιημένων προφυλακτικών από ένα άγνωστο άτομο», σύμφωνα με την κρατική εφμηερίδα Τουόι Τρε.

Μια γυναίκα που συνελήφθη κατά την επιχείρηση είπε στην αστυνομία πως τα χρησιμοποιημένα προφυλακτικά πρώτα βράζονταν σε νερό και μετά στέγνωναν και άλλαζαν σχήμα με ξύλινους φαλλούς πριν συσκευαστούν ξανά και πωληθούν εκ νέου.

Το VTV δεν ξεκαθάρισε πόσα από τα ανακυκλωμένα προφυλακτικά έχουν ήδη πουληθεί. Η συλληφθείσα είπε ότι πληρωνόταν 0,17 δολάρια για κάθε κιλό ανακυκλωμένων προφυλακτικών που παρήγαγε.