ΔΙΕΘΝΕΣ
18/08/2021 14:10 EEST

Βιογράφος Μπομπ Ντίλαν για σεξουαλική κακοποίηση: «Αδύνατον», δεν βγαίνουν οι χρόνοι

Ο Κλίντον Χέιλιν λέει ότι ο τραγουδιστής βρισκόταν στην Αγγλία και το Λος Άντζελες το μεγαλύτερο μέρος του 1965.

Ο Μπομπ Ντίλαν βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης ενός 12χρονου κοριτσιού το 1965, αλλά ο άνθρωπος που έχει γράψει εννέα βιβλία για τον τραγουδιστή λέει ότι οι ισχυρισμοί της ενάγουσας παρουσιάζουν κενά όσον αφορά το χρονικό πλαίσιο των συμβάντων. 

Η ηλικίας 68 χρονών γυναίκα, η οποία κατονομάζεται ως «JC» στην αγωγή που κατατέθηκε στις 13 Αυγούστου, ισχυρίζεται ότι ο Ντίλαν δημιούργησε φιλική σχέση μαζί της τον Απρίλιο του 1965 και ότι επί έξι εβδομάδες της έδινε ναρκωτικά και αλκοόλ και την κακοποίησε σεξουαλικά στο δωμάτιο του στο ξενοδοχείο Τσέλσι της Νέας Υόρκης.

Εκπρόσωπος του Ντίλαν, δήλωσε στο BBC ότι «ο ισχυρισμός της γυναίκας 56 χρόνια μετά είναι αναληθής και θα αντικρουστεί με σθένος».

Ο βιογράφος του Ντίλαν, Κλίντον Χέιλιν δήλωσε στην αμερικανική έκδοση της HuffPost επιφυλακτικός όσον αφορά τους ισχυρισμούς της ενάγουσας. Το τελευταίο βιβλίο του με τίτλο «The Double Life Of Bob Dylan: A Restless, Hungry Feeling (1941-1966)», περιλαμβάνει -καταγράφοντας σημαντικές λεπτομέρειες- την περίοδο κατά την οποία φέρεται να συνέβη η κακοποίηση.

Ο Χέιλιν λέει ότι αδυνατεί να καταλάβει πότε θα μπορούσε να είχε γίνει οποιαδήποτε συνάντηση μεταξύ του Ντίλαν και της ενάγουσας.

«Δεν είναι δυνατό. Ο Ντίλαν έκανε περιοδεία στην Αγγλία εκείνο το διάστημα και βρισκόταν στο Λος Άντζελες για δύο από εκείνες τις εβδομάδες, συν μία ή δύο μέρες στο Γούντστοκ», στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Η περιοδεία είχε διάρκεια 10 ημέρες, αλλά ο Μπομπ πέταξε στο Λονδίνο στις 26 Απριλίου και επέστρεψε στη Νέα Υόρκη στις 3 Ιουνίου».

«Εάν ο Ντίλαν ήταν στη Νέα Υόρκη στα μέσα Απριλίου, ήταν για όχι περισσότερο από μία ή δύο ημέρες», πρόσθεσε. «Όταν δεν ήταν σε περιοδεία περνούσε τον περισσότερο χρόνο του στο Γούντστοκ. Και όταν ήταν στη Νέα Υόρκη, έμενε πάντα στο διαμέρισμα του μάνατζερ του στο Γκράμερσι, όχι στο ξενοδοχείο Τσέλσι». Ο Χέιλιν είπε επίσης ότι ο Ντίλαν άρχισε να μένει στο Τσέλσι το φθινόπωρο εκείνης της χρονιάς, όχι νωρίτερα.

Η φερόμενη κακοποίηση θα είχε συμβεί ενώ ένα κινηματογραφικό συνεργείο κατέγραφε τον Ντίλαν γύρω στις 24/7, υλικό από το οποίο προέκυψε το ντοκιμαντέρ του 1967 «Don’t Look Back». Ο Χέιλιν αμφιβάλλει ότι ο τραγουδιστής θα μπορούσε να έχει γλιτωσει με την φερόμενη κακοποίηση στην πιο διάσημη φάση της ζωής του. Όπως είπε, εκείνη την περίοδο η μέλλουσα σύζυγος του, Σάρα Λόουντς ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί, τον Τζέσι, ενώ τον είχαν δει μεταξύ άλλων με την Τζόαν Μπαέζ, την Νίκο και την Μαριάν Φέιθφουλ. Επίσης, ενώ έκανε δημόσια παρέα με πολλές γυναίκες εκείνη την περίοδο, καμία από αυτές δεν ήταν στην προεφηβεία ή κοντά στην ηλικία αυτή.

Ο Χέιλιν είπε ότι επικοινώνησε με τον μάνατζερ του Ντίλαν την Τρίτη, προτείνοντας του να καταθέσει σε περίπτωση εκδίκασης της υπόθεσης.

Also on HuffPost