Βόλος: Εντονες αντιδράσεις για τα ζωντανά ζώα στις φάτνες

Κτηνίατροι ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα.
.
.
ΕΡΤ

Με αληθινά ζώα, πρόβατα και πόνυ γέμισαν τις δύο φάτνες και φέτος στην πλατεία Αγίου Νικολάου στο Βόλο, με στόχο να έρθει ο κόσμος πιο κοντά στο πνεύμα των Χριστουγέννων, προκαλλώντας αντιδράσεις για τα ηθικά ζητήματα που εγείρονται.

Τόσο οι φιλοζωικές εταιρίες όσο και οι κτηνίατροι αντιδρούν στο γεγονός αυτό που είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει, κάνοντας λόγο για κακοποίηση των ζώων.

Όπως τόνισε ο κ. Παύλος Σταμόπουλος, Πρόεδρος συλλόγου κτηνιάτρων, το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος που αντιτίθεται στην καταπόνηση των ζώων και το στρες που υφίστανται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο Κτηνιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί δε ότι θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση, καθώς υφίστανται και ηθικά ζητήματα.

Τι απαντά ο δήμος Βόλου

Ο δήμος Βόλου εξέδωσε ανακοίνωση μετά τις έντονες αντιδράσεις των «διάφορων περίεργων τύπων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι υπάρχει συνεργάτης που φροντίζει για την παροχή φαγητού και νερού στα ζώα καθώς και για την καθαριότητά τους, ενώ υγειονομικά επιτηρούνται από κτηνίατρο και φύλαξή τους είναι συνεχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Και φέτος ο Δήμος Βόλου λειτουργεί τις δύο φάτνες με τα ζώντα ζώα (πρόβατα και πόνυ) προσπαθώντας να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στο πνεύμα και την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών και να μοιράσει χαρά στους μικρούς μας φίλους.

Και φέτος βέβαια δεν λείπουν οι αντιδράσεις διάφορων περίεργων τύπων, υποβολιμιαίες και με αρνητική διάθεση, που προσπαθούν με δημοσιεύσεις και δήθεν καταγγελίες να ακυρώσουν τη λειτουργία των φατνών με αστήρικτους και ανυπόστατους ισχυρισμούς περί δήθεν κακοποίησης των ζώων.

Αλήθεια πόσο κακοποιούνται αυτά τα ζώα όταν τρεις φορές την ημέρα ειδικά επιφορτισμένος συνεργάτης φροντίζει για την παροχή φαγητού και νερού και για την καθαριότητα τους, ενώ υγειονομικά επιτηρούνται από κτηνίατρο; Και όταν η φύλαξή τους είναι συνεχής; Έχουν μήπως καλύτερες συνθήκες στους σταύλους ή στις στάνες που διαβιούν;

Καλούμε όλους αυτούς που προσχηματικά και με υποκριτική διάθεση δήθεν κόπτονται για τα ζώα να σταματήσουν επιτέλους αυτήν την καραμέλα και να αφήσουν τους συμπολίτες και κυρίως τα παιδιά να χαρούν και φέτος τις όμορφες Χριστουγεννιάτικες φάτνες. Αγιες ημέρες έρχονται, ας μεταθέσουν χρονικά την μιζέρια και τον αρνητισμό τους».

(Πηγή: ΕΡΤ, e-thessalia.gr)

Δημοφιλή