ΔΙΕΘΝΕΣ
02/02/2021 17:18 EET | Updated 02/02/2021 17:29 EET

Βρετανία: Εφηβος ήταν σε κώμα για 10 μήνες και δεν έχει ιδέα για την πανδημία

Παρόλο που ο ίδιος έχει νοσήσει δύο φορές με Covid-19.

Josheph's Journey

Την ώρα που ολόκληρος ο παγκόσμιος πληθυσμός κοντεύει να γίνει «ειδήμων» στη λοιμωξιολογία από αυτά που ακούει και μαθαίνει σε καθημερινή βάση επί έναν ολόκληρο χρόνο για τον κορονοϊό ένας Βρετανός έφηβος μόλις έμαθε ότι ο πλανήτης υποφέρει από πανδημία.

Τραγική ειρωνεία: ο ίδιος έχει νοσήσει δύο φορές με κορονοϊό.

Ο Τζόζεφ Φλάβιλ, 19 ετών, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο ενώ περπατούσε στο Μπέρτον Απόν Τρεντ, στο Στράτφορντσαιρ, την 1η Μαρτίου του περασμένου έτους, τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του πρώτου εθνικού lockdown της Βρετανίας.

Βρισκόταν 10 μήνες σε κώμα αφού υπέστη βαριά εγκεφαλικά τραύματα και τώρα αρχίζει σιγά-σιγά να αναρρώνει και να ανταποκρίνεται.

Η θεία του, Σάλι Φλάβιλ Σμιθ είπε στον Guardian: «Δεν θα ξέρει τίποτα για την πανδημία καθώς ″κοιμάται″ για 10 μήνες. Η συνείδησή του αρχίζει να βελτιώνεται τώρα αλλά απλά δεν ξέρουμε τι γνωρίζει

«Απλώς δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Πριν από ένα χρόνο, αν κάποιος μου είχε πει τι θα συνέβαινε τον τελευταίο χρόνο, δεν νομίζω ότι θα το πίστευα. Δεν έχω ιδέα πώς θα δώσουμε στον Τζόζεφ να καταλάβει τι έχουμε περάσει» πρόσθεσε.

Η οικογένεια προσπάθησε να του εξηγήσει μέσω βιντεοκλήσης ότι δεν είναι σε θέση να είναι μαζί του από κοντά λόγω των περιορισμών για τον κορονοϊό, αλλά δεν μπήκαν στην διαδικασία να του μιλήσουν για την έκταση της πανδημίας.

«Οταν ξυπνά στο δωμάτιό του, δεν θα έχει ιδέα γιατί είναι εκεί. Μιλάμε γι ’αυτό στο τηλέφωνο και προσπαθούμε να τον ενημερώσουμε ότι θέλουμε πραγματικά να είμαστε εκεί κρατώντας τα χέρια του, αλλά απλώς δεν μπορούμε να το κάνουμε λόγω της Covid. Αλλά προσπαθούμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο απλό, δεν έχουμε πραγματικά το χρόνο να μπούμε στο θέμα της πανδημίας. Οταν μπορέσουμε να έχουμε επαφή πρόσωπο με πρόσωπο, θα είναι η ευκαιρία να προσπαθήσουμε πραγματικά να του εξηγήσουμε τι έχει συμβεί», τόνισε η θεία του.

 

Josheph's Journey

Ο έφηβος, ο οποίος υποβλήθηκε αρχικά σε θεραπεία στο νοσοκομείο του Λέστερ και τώρα μεταφέρθηκε σε κέντρο φροντίδας στο Στόοουκ ον Τρεντ για να συνεχίσει την ανάρρωσή του, έχει αρχίσει να κινεί τα άκρα του και όταν έρχεται σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους του ανοιγοκλείνει τα μάτια και χαμογελά για να επικοινωνήσει.

Εχει μολυνθεί δύο φορές με κορονοϊό κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του από το ατύχημα, αλλά ανάρρωσε και στις δύο περιπτώσεις.

Η μητέρα του, Σάρον, κατάφερε να επισκεφθεί τον γιο της στα 19α γενέθλιά του τον Δεκέμβριο, αλλά έπρεπε να παραμείνει σε απόσταση να φορά μάσκα και προστατευτικό εξοπλισμό όλη την ώρα.

Πριν από το ατύχημα, ο Φλάβιλ ήταν ενεργός και αθλητικός έφηβος, που επρόκειτο να λάβει το χρυσό βραβείο του Δούκα του Εδιμβούργου τον Μάιο.

Μέσω της εκστρατείας «το ταξίδι του Τζόζεφ» , η οικογένεια έχει συγκεντρώσει πάνω από 30.000 λίρες (34.000 ευρώ) ως βοήθεια για την μακροχρόνια ανάρρωσή του.

Πηγή: Guardian