Βρετανία: Πάτωσαν δημοσκοπικά οι Συντηρητικοί του Σούνακ - Έφτασαν στα ποσοστά της Λις Τρας

Οι Εργατικοί προηγούνται με 18 μονάδες, με τους Τόρρις να μένουν στο 26%.
Dan Kitwood via Getty Images

Οι Συντηρητικοί του Ρίσι Σούνακ είχαν πάρει δημοσκοπηκά την κατηφόρα, πολύ πριν ο βρετανός πρωθυπουργός ακυρώσει την συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη.

Δημοσκόπηση της Savanta που διεξήχθη μεταξύ 24 και 26 Νοεμβρίου, δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα επιστρέφει στον πάτο, εκεί που είχε φτάσει επί πρωθυπουργίας της Λιζ Τρας, η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πρωθυπουργική καρέκλα μετά την «επανάσταση» που προκάλεσε η οικονομική πολιτική της.

Η νέα έρευνα ήταν στον απόηχο της δήλωσης προϋπολογισμού του φθινοπώρου, με τους Εργατικούς να λαμβάνουν το 44% και τους Τόρις να μένουν στο 26%, δίνοντας στον Σερ Κιρ Στάρμερ ένα συνολικό προβάδισμα 18 μονάδων.

Οι Εργατικοί παρέμειναν αμετάβλητοι σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας που διεξήχθη μεταξύ 17 και 19 Νοεμβρίου, αλλά οι Τόρις έπεσαν κατά μία μονάδα.

Είναι το χαμηλότερο μερίδιο ψήφου των Τόρις που έχει καταγραφεί από τον Σεπτέμβριο και το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί από την απομάκρυνση Τρας τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Ο Κρις Χόπκινς, διευθυντής πολιτικών ερευνών στη Savanta, έγραψε στο Χ (πρώην Twitter): «Η αλλαγή από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση είναι ελάχιστη, αλλά αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό ψήφων των Συντηρητικών που έχουμε καταγράψει από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Για να δώσουμε το πλαίσιο, δεν έχει υπάρξει χαμηλότερο από το 26% από την τελική δημοσκόπηση της θητείας της Τρας».

Πηγή: ΕΡΤ

Δημοφιλή