ΔΙΕΘΝΕΣ
24/06/2019 10:50 EEST | Updated 24/06/2019 11:00 EEST

Ξύπνησε κλειδωμένη μέσα σε ένα άδειο, παγωμένο, σκοτεινό αεροσκάφος

«Ήταν τρομακτικό. Πώς ήταν δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο;»

Jetlinerimages via Getty Images

Ποιος είναι ο χειρότερος εφιάλτης σας; Θα μπορούσε πχ να είναι ότι είστε εγκλωβισμένοι, ολομόναχοι μέσα σε ένα άδειο αεροπλάνο χωρίς να ξέρετε τι έχει συμβεί; Ε, φανταστείτε τώρα ότι αυτό δεν είναι ένας εφιάλτης αλλά αυτό που έζησε η Καναδή, Τίφανι Άνταμς.

Η γυναίκα ταξίδευε από το Κεμπέκ στο Τορόντο με την Air Canada στις 9 Ιουνίου. Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια της πτήσης την πήρε ο ύπνος. Όταν ξύπνησε ήταν μόνη της, σε ένα άδειο αεροσκάφος, φορούσε ακόμη τη ζώνη ασφαλείας και έτρεμε από το κρύο. 

Όπως γράφει σε σχετική ανάρτησή της στο Facebook ξύπνησε «γύρω στα μεσάνυχτα (λίγες ώρες δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της πτήσης και την προσγείωση του αεροσκάφους, παγωμένη, ακόμη με τη ζώνη ασφαλείας και μέσα στο απόλυτο σκοτάδι...Ήταν τρομακτικό. Νόμιζα πως ήταν εφιάλτης. Πώς ήταν δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο;». Και μάλιστα σε ένα άτομο το οποίο έχει διαταραχές άγχους όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, την οποία δημοσιεύει ολόκληρη το One Mile at a Time. 

Η πρώτη αντίδρασή της ήταν να καλέσει από το κινητό της τηλέφωνο μια φίλη για να της πει τι είχε συμβεί και να τη βοηθήσει να απεγκλωβιστεί. Αλλά η κλίση διήρκεσε μόλις ένα λεπτό πριν διακοπεί καθώς έπεσε η μπαταρία.

Προσπάθησε να φορτίσει το κινητό της αλλά οι προσπάθειες της ήταν μάταιες καθώς δεν υπήρχε ρεύμα στο αεροσκάφος.

Στη συνέχεια η Άνταμας, καθώς έψαχνε να βρει κάτι που θα μπορούσε να τη βοηθήσει, εντόπισε έναν πυρσό μέσα στο πιλοτήριο και προσπάθησε με αυτό να τραβήξει την προσοχή.

Ευτυχώς στο μεταξύ η φίλη της τηλεφώνησε στο αεροδρόμιο του Τορόντο και τους είπε όλα όσα της είχε μεταφέρει η Άνταμς.

Τελικά εντοπίστηκε από έναν υπάλληλο του αεροδρομίου ο οποίος μεταφέρει αποσκευές, ο οποίος «τρόμαξε», όπως γράφει η Άνταμς, όταν την είδε.

Η Air Canada, σύμφωνα με το ΒΒCέχει επιβεβαιώσει το περιστατικό και διενεργείται σχετική έρευνα για το θέμα ενώ διέθεσε μια λιμουζίνα στην Άνταμς για να τη μεταφέρει σε ένα ξενοδοχεία, αλλά εκείνη αρνήθηκε την προσφορά τους δηλώνοντας πως ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι της άμεσα. Όπως λέει, εκπρόσωποι της εταιρείας έχουν επικοινωνήσει δύο φορές μαζί της στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται και έχουν ζητήσει συγγνώμη για το ατυχές περιστατικό.

Η ίδια, μέρες πια μετά την τρομακτική εμπειρία της δηλώνει πως βλέπει διαρκώς εφιάλτες.

Και το ερωτήματα βέβαια είναι: Πώς είναι δυνατόν να μην έλεγξε κανένας από τους υπεύθυνους της πτήσης το αεροσκάφος για να βεβαιωθεί ότι έχουν αποβιβαστεί όλοι οι επιβάτες αλλά και πόσο αδιάφοροι μπορεί να είμαστε οι άνθρωποι στην καθημερινότητά μας όταν δεν σκεφτόμαστε καν να ξυπνήσουμε τον διπλανό μας που μπορεί να αποκοιμήθηκε όταν βλέπουμε πως ξεκίνησε η διαδικασία αποβίβασης;

Πηγή: BBC, One mile at a time