Γαλλία: Πώς ένα κοπάδι πρόβατα έσωσε τάξη δημοτικού σχολείου από βέβαιο «λουκέτο»

Αμνοερίφια στα θρανία, λόγω έλλειψης μαθητών.
GERARD JULIEN via Getty Images

Ενα αγρότης στις γαλλικές Αλπεις έγραψε 15 πρόβατά του στο δημοτικό σχολείο για να ενισχύσει τον αριθμό των μαθητών, αφού οι αρχές ανακοίνωσαν τα σχέδια τους να κλείσουν μια τάξη λόγω περιορισμένης συμμετοχής.

Το σχολείο Τζούλς Φέρι στο χωριό Κρερ εν Μπελντόν, βορειοανατολικά της Γκρενόμπλ, είδε τους μαθητές να μειώνονται από 266 σε 261.

Ομως, σε μια πράξη άρνησης ο βοσκός Μισέλ Ζιρέρ αποφάσισε να εγγράψει συμβολικά μερικές από τις προβατίνες του. Μεταξύ των νέων μαθητών είναι οι Μπάα-μπέτε, η Ντόλυ και ο Σον.

Ο κ. Ζιρέρ εμφανίστηκε με 50 από τις προβατίνες του έξω από το σχολείο για μια ειδική τελετή στην οποία συμμετείχαν περίπου 200 δάσκαλοι, μαθητές και υπάλληλοι.

Ο δήμαρχος Ζαν Λουί Μαρέ παρουσίασε τα πιστοποιητικά γέννησής τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Αμφισβήτησε την «ενοχλητική λογική» που θα μπορούσε να προκαλέσει το κλείσιμο μιας τάξης.

«Τώρα δεν θα πρέπει να κλείσουμε καμία τάξης», δήλωσε ένας γονέας, ο οποίος πρόσθεσε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα «δεν ασχολείται με τα επιχειρήματα, απλά αριθμεί»

Τα παιδιά στην εκδήλωση κρατούσαν πλακάτ που ανέγραφαν: «Δεν είμαστε πρόβατα».

Πηγή: BBC

Δημοφιλή