Γάζα: Διασώθηκε μωρό από τα χαλάσματα κτιρίου, αφότου η μητέρα του σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό

Το δέρμα του μωρού είχε γίνει γκρι από τη σκόνη και έβγαζε μικρές κραυγές, την ώρα που οι διασώστες κατάφεραν να τo εντοπίσουν.
Ένα παλαιστινιακό αγόρι φαίνεται δίπλα στα ερείπια, καθώς οι κάτοικοι αναζητούν τα υπάρχοντά τους μετά τις ισραηλινές επιθέσεις που κατέστρεψαν σπίτια στη Ράφα της Γάζας στις 29 Δεκεμβρίου 2023.
Ένα παλαιστινιακό αγόρι φαίνεται δίπλα στα ερείπια, καθώς οι κάτοικοι αναζητούν τα υπάρχοντά τους μετά τις ισραηλινές επιθέσεις που κατέστρεψαν σπίτια στη Ράφα της Γάζας στις 29 Δεκεμβρίου 2023.
Anadolu via Getty Images

Οι διασώστες άρχισαν να φωνάζουν καθώς έφθασαν στο μωρό κοριτσάκι που ήταν ζωντανό κάτω από τα χαλάσματα που άφησε πίσω της μια αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στην πόλη Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από μια ακόμη νύχτα βομβαρδισμών στον παλαιστινιακό θύλακα.

Το δέρμα του μωρού, της Μαριάμ Αμπού Ακέλ, είχε γίνει γκρι από τη σκόνη και εκείνη έβγαζε μικρές κραυγές, την ώρα που οι διασώστες κατάφεραν να την φθάσουν, σκάβοντας βαθιά στα συντρίμμια, για να απελευθερώσουν τα πόδια της και να καταφέρουν να την απεγκλωβίσουν.

Κόσμος είχε συγκεντρωθεί γύρω από τα ερείπια του σπιτιού της οικογένειας Αμπού Εντουάν, όπου η οικογένεια της Μαριάμ είχε βρει καταφύγιο, αφότου εγκατέλειψαν το δικό τους σπίτι σε μια πιο επικίνδυνη περιοχή κοντά στα σύνορα της Γάζας με το Ισραήλ.

Στον αεροπορικό βομβαρδισμό έχασαν τη ζωή τους 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 55, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας Άσραφ αλ Κίντρα.

Στο σπίτι των Αμπού Εντουάν είχαν βρει καταφύγιο πολλοί εκτοπισμένοι, όπως η οικογένεια Αμπού Ακέλ.

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Γάζας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εστίες του μπροστά στους ανελέητους βομβαρδισμούς τις χερσαίες επιχειρήσεις που, σύμφωνα με το Ισραήλ, στοχεύουν στην εξόντωση της Χαμάς, η οποία σκότωσε περισσότερους από 1.200 ανθρώπους, οι περισσότεροι άμαχοι, κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Η επίθεση του Ισραήλ έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 21.500 Παλαιστινίους, σύμφωνα με τις αρχές του θύλακα, πολλοί εκ των οποίων παιδιά κάτω των 18 ετών.

Τόσο η μητέρα της Μαριάμ όσο και η αδελφή της σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό μαζί με μέλη της οικογένειας Αμπού Εντουάν και άλλους ανθρώπους από άλλες οικογένειες που ζούσαν προσωρινά μαζί τους. Ο πατέρας της και ο αδελφός της Χάμεντ, βρέφος, επέζησαν της έκρηξης.

Όταν οι διασώστες απεγκλώβισαν την Μαριάμ, ένας εξ αυτών έτρεξε κρατώντας την στα χέρια του για να την πάει στο νοσοκομείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Δημοφιλή