Γυναικοκτονία - Αυτόπτης μάρτυρας: «Θέλω ένα περιπολικό ...και σκάει ο τύπος και την καρφώνει»

Το σπαρακτικό ξέσπασμα του πατέρα σε τηλεοπτική εκπομπή. Σε ζωντανή μετάδοση σχεδόν, παρακολουθεί άφωνη η Ελλάδα τα κομμάτια της τραγωδίας, καθώς αποκαλύπτονται, ένα μετά το άλλο.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100038262641099&sk=photos

Σε βασικά και προφανή ερωτήματα, που ανακύπτουν από τα γεγονότα και από μαρτυρίες για την σκηνή της στυγερής δολοφονίας έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, στρέφεται πολύ γρήγορα η αστυνομική έρευνα, πριν έρθει η ώρα και της δικαστικής διερεύνησης:

- Εφαρμόστηκε το αστυνομικό πρωτόκολλο και αξιολογήθηκε στοιχειωδώς η καταγγελία της 28χρονης Κυριακής στο αστυνομικό τμήμα, όπου έσπευσε για να ζητήσει προστασία και αστυνομική συνοδεία, προκειμένου να φτάσει με ασφάλεια στο σπίτι της;

- Υπήρχε ή δεν υπήρχε τελικά περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα; Και αν δεν υπήρχε, μπορούσε να βρεθεί μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας;

- Υπήρχε δυνατότητα αμεσότερης αντίδρασης από αστυνομικό φρουρό την ώρα της επίθεσης με το μαχαίρι; Μπορούσε να αποτραπεί δηλαδή, έστω και την ύστατη ώρα, πριν πέσει νεκρή η γυναίκα;

- Όταν υπάρχει ιστορικό βίας και ένας πολίτης - θύμα απευθύνεται στην αστυνομία, θα τον ακούσουν με προσοχή και θα τον βοηθήσουν, ή επικρατεί η «θεωρία του ωχαδερφισμού»;

«...σκάει ο τύπος και την καρφώνει»

«Κατεβαίνω από το λεωφορείο και βλέπω αυτό το σκηνικό μπροστά μου (...) Δεν πέρασαν ούτε δύο λεπτά. Υπήρχε (στο φυλάκιο) φρουρός, αλλά δεν τον είδα να βγαίνει. Μετά βγήκε, όταν πήγε να αυτοτραυματιστεί ο φονιάς. Βλέπω να την αιφνιδιάζει από πίσω. Να την καρφώνει από πίσω», λέει μεταξύ άλλων ο αυτόπτης μάρτυρας με το όνομα Κώστας στην ΕΡΤ, σε μία περιγραφή που σοκάρει.

«Ήταν και ο φίλος της δίπλα αλλά δεν αντέδρασε. Έμεινε ”παγωτό”, όπως μείναμε όλοι. Εντάξει, λογικό είναι...», συμπληρώνει παρακάτω, σε μία απλή αλλά παραστατική περιγραφή, η οποία ωστόσο μάλλον προσθέτει ερωτήματα περί αδράνειας(;) των αστυνομικών, παρά λύνει απορίες.

Ο ίδιος άνθρωπος συμπληρώνει κομμάτια του παζλ απαντώντας στον ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι η κοπέλα σύρθηκε αιμόφυρτη για να γλιτώσει, κινούμενη προς την σκοπό στο φυλάκιο που διακρίνεται πίσω του στο πλάνο. «Είναι σε κεντρικό σημειο το αστυνομικό τμήμα, δεν είναι απομακρυσμένο (...) Πάγωσα, θα πάω να αντιδράσω εγώ; Πετάχτηκε από πίσω και την κάρφωσε. Δηλαδή μιλάμε για εν ψυχρώ δολοφονία και δεν αντέδρασε κανένας», περιγράφει.

Σπαρακτικό ξέσπασμα από τον πατέρα της 28χρονης

«Τώρα μου λένε, πως να την ντύσω. Τι παπούτσια να βάλει, τι φόρεμα. 28 ήταν. Με ρωτάνε αν είναι να την ντύσουμε νυφούλα», λέει κλαίγοντας την ίδια ώρα, ο πατέρας της Κυριακής, καθώς έρχεται η δύσκολη ώρα της κηδείας για την κόρη του.

«Πήγαινε αυτός, έκλαιγε και τον μάζευε πίσω...Και της έλεγα όλα καλά με το αγόρι σου; Ναι, όλα καλά, μου έλεγε. Καλό είναι να βάλει μία θηλιά να κρεμαστεί», λέει ο πατέρας της 28χρονης Κυριακής, σε ένα απολύτως δικαιολογημένο συναισθηματικό ξέσπασμα, καθώς δεν έχει καν συνειδητοποιήσει την απώλειά του, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ξάδελφος του δράστη: «Της μιλούσε με ευγένεια, όταν ήμασταν εμείς εκεί»

Απορία εκφράζει ξάδελφος του δράστη, υποστηρίζοντας ότι όταν βρισκόταν το ζευγάρι μπροστά σε τρίτους, δεν υπήρχε ένταση.

«Ούτε την έβριζε, ούτε της μιλούσε άσχημα... Της μιλούσε με ευγένεια, όταν ήμασταν εμείς εκεί», λέει και συμπληρώνει: «Δεν το περίμενα αυτό το πράγμα από έναν ξάδελφο μου. Τι έγινε και του άλλαξαν τα μυαλά και του γύρισαν και έκανε αυτό που έκανε, δεν μπορώ να το καταλάβω».

Δημοφιλή