Γηροκομείο Χανίων: Σοβαρές ενδείξεις για αρπαγή ηλικιωμένης και πώληση ακινήτου της

Με «πρωταγωνίστριες» τις ήδη προφυλακισμένες ιδιοκτήτριες.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Απολογητικό υπόμνημα κατέθεσε η μία εκ των δύο συμβολαιογράφων, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση αρπαγής ακινήτου ηλικιωμένης, με «πρωταγωνίστριες» τις ήδη προφυλακισμένες ιδιοκτήτριες του ιδιωτικού γηροκομείου στα Χανιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Χανίων, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν, ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και ορίστηκε εγγυοδοσία 15.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση αναμένεται να καταθέσουν στις 6 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για την υπόθεση της αρπαγής μιας ακόμα ηλικιωμένης γυναίκας και στη συνέχεια την αρπαγή της ακίνητης περιουσίας του θύματος, που αν και έπασχε από άνοια, υπέγραψε πληρεξούσιο στις ιδιοκτήτριες της δομής, με αποτέλεσμα αυτές να προχωρήσουν στην πώληση ακινήτου του της σε πολύ χαμηλή τιμή.

Η ποινική δίωξη αφορά:

- Στην ιδιοκτήτρια της μονάδας για ηθική αυτουργία από κοινού με την συνιδιοκτήτρια και την πρώην υπάλληλο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε αρπαγή ηλικιωμένης στις 4/09/14.

- Για ηθική αυτουργία από κοινού σε ψευδή βεβαίωση, με προσδοκώμενο όφελος και αντίστοιχη ζημία που ξεπερνά τα 120.000 ευρώ.
Σε αυτό το σκέλος του κατηγορητηρίου, εξετάζεται η έκδοση ψευδούς βεβαίωσης πλήρους δικαιοπρακτικής ικανότητας της ηλικιωμένης, που συνέταξε τον Ιούνιο του 2014 επίσης κατηγορούμενη συμβολαιογράφος των Χανίων.

- Για ηθική αυτουργία από κοινού σε ψευδή βεβαίωση, με προσδοκώμενο όφελος και αντίστοιχη ζημία που ξεπερνά τα 120.000 ευρώ, στις 20 Οκτωβρίου 2014.
Σε αυτή την πράξη εμπλέκονται δύο άτομα, που φέρεται να συμμετείχαν ως (ψευδο)μάρτυρες στη σύνταξη πληρεξουσίου, που θα επέτρεπε στις κατηγορούμενες να διαχειριστούν την περιουσία της ηλικιωμένης.

- Απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, με την προκληθείσα ζημιά και το αντίστοιχο οικονομικό όφελος να ξεπερνά τα 120.000. Αφορά στο διάστημα Οκτώβριος 2014 – Δεκέμβριος 2017 και την εξαπάτηση τραπεζικού υπαλλήλου, υποθηκοφύλακα και μισθωτές περιπτέρου.

Αντίστοιχο είναι το κατηγορητήριο για την συνιδιοκτήτρια/κόρη του ιδιωτικού γηροκομείου.

Πηγή: ΕΡΤ News

Δημοφιλή