Γιατί δεν πρέπει να πίνουμε ποτέ καφέ ή τσάι στις αεροπορικές πτήσεις

Ας πιούμε ένα αναψυκτικό καλύτερα.
SeventyFour via Getty Images

Οι πρωινές πτήσεις θέλουν το καφεδάκι τους και οι βραδινές το τσαγάκι τους. Είναι γνωστό αυτό. Ωστόσο, υπάρχει ένας σοβαρός λόγος για να επιλέξετε κάποια άλλο ρόφημα να «συνοδεύσει» το ταξίδι σας και όχι κάποιο από τα προαναφερθέντα.

Μια μελέτη του EPA (Οργανισμός Περιβαλλοντικής προστασίας των ΗΠΑ) κατέγραψε το 2018 ότι το νερό που χρησιμοποιείται για να παρασκευαστούν οι καφέδες και τα υπόλοιπα ζεστά ροφήματα είναι βρώμικο, καθώς προέρχεται από βρύσες του αεροπλάνου που δεν απολυμαίνονται. Στο 13% των αεροσκαφών που ελέγχθηκαν από τον Οργανισμό, εντοπίστηκαν κολοβακτιρίδια, με δύο εξ αυτών να έχουν επικίνδυνα ποσοστά E.Coli στο νερό. Το σοκαριστικό είναι ότι ένα στα οχτώ αεροπλάνα δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα του οργανισμού για την ασφάλεια του νερού.

Το νερό του σκάφους ρυθμίζεται από τον Οργανισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος για την εξασφάλιση ασφαλούς πόσιμου νερού στο αεροσκάφος”, δήλωσε στο Business Insider η Ένωση Αεροσκάφων CWA), ωστόσο οι έλεγχοι δεν πραγματοποιούνται πάντα.

Ο Δρ Σέντρικ Σπακ, ειδικός στις μολυσματικές νόσους στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Baylor, δήλωσε στο NBC ότι τα άτομα με μη θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει να αποφεύγουν τα εν λόγω ποτά κατά την πτήση. Σημείωσε επιπλέον ότι τα άτομα που ταξιδεύουν με τα μωρά τους πρέπει να το ξανασκεφτούν πριν γεμίσουν το μπιμπερό τους με το αεροπλάνο.