Περιστατικό με υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Τήνου όταν το πλήρωμα άκουσε θόρυβο από τράτα ψαράδων που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με πηγές από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 14ης Μαΐου 2026, κατά την διάρκεια διεξαγωγής της εθνικής Άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 26», υποβρύχιο εν καταδύσει στη θαλάσσια περιοχή των Κυκλάδων αντιλήφθηκε παρουσία αλιευτικού σκάφους πλησίον του και προέβη σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες ασφαλείας.

Advertisement
Advertisement

Στην εν λόγω άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού οι Μονάδες του Αρχηγείου Στόλου ασκούνται σε ρεαλιστικά σενάρια και τα υποβρύχια επιχειρούν σε περιοχές με έντονη ναυτιλιακή κίνηση.

Το Υποβρύχιο συνεχίζει κανονικά τη συμμετοχή του στην άσκηση.

Το πλήρωμα είναι καλά ενώ δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές.

Νωρίτερα, ο Ant1 είχε μεταδώσει ότι το περιστατικό είχε να κάνει με το υποβρύχιο και δίχτυα αλιευτικού.