Μαγειρεύουμε μπριζόλες χοιρινές κρασάτες με σάλτσα πορτοκαλιού για το πιάτο ημέρας.

Θα προσθέσουμε σκορδάκι, μαύρες σταφίδες, δεντρολίβανο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Advertisement
Advertisement

Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα εποχής, κουνουπίδι βραστό ή πατάτες τηγανητές.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 15′

Μαγείρεμα: 20′

Υλικά

Advertisement

4 χοιρινές μπριζόλες από σπάλα – περίπου 1½ εκ. πάχους η καθεμία

2 σκελίδες σκόρδο, ελαφρώς κοπανισμένες

2 κ.σ. μαύρες σταφίδες

Advertisement

1 κ.σ. δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο

4-5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα

70 ml λευκό κρασί, ξηρό

Advertisement

250 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

50 ml ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Advertisement

Εκτέλεση

Advertisement

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο, μέχρι να σκορπίσει το άρωμα του αλλά να μη ροδίσει, γιατί θα πικρίσει. Το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε στο τηγάνι για περίπου 3′-4′ από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί, μαγειρεύουμε για 2′-3′, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις σταφίδες, το δεντρολίβανο και το χυμό πορτοκαλιού. Χαμηλώνου τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για περίπου 10′, μέχρι να ψηθεί το κρέας αλλά να μείνει ζουμερό.

Βγάζουμε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα και δυναμώνουμε τη φωτιά, ώστε η σάλτσα που έχει μείνει να βράσει για περίπου 4′-5′ και να δέσει. Περιχύνουμε τις μπριζόλες με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Advertisement

Σερβίρουμε αμέσως.

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο – τεύχος #69» σε συνταγή Νένας Ισμυρνόγλου.