Για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας επιλέγουμε να μαγειρέψουμε μια διαφορετική συνταγή για τυρόπιτα. Η πιο σωστά για μια γρήγορη τυρόπιτα, την οποία θα ψήσουμε στο τηγάνι.

Η γέμιση έχει φέτα ή ανθότυρο, όσο για τα υπόλοιπα υλικά, λίγη ξηρή μαγιά, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ζάχαρη, γάλα, βούτυρο και αλάτι συνθέτουν το τέλειο μωσαϊκό.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 8

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο: 5 λεπτά

Υλικά

450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Advertisement

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κ.σ. ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική

1 κ.γ. αλάτι

Advertisement

200 γρ. ζεστό γάλα

120 γρ. βούτυρο

200 γρ. τυρί φέτα ή ανθότυρο

Advertisement

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ζετό γάλα, όχι να καίει, το λιωμένο βούτυρο, την μαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι και ανακτεύουμε στον πάγκο μέχρι να γίνει ζύμη. Την βάζουμε στο μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη για 1 ώρα.

Έπειτα σε αλευρωμένο πάγκο χωρίζουμε την ζύμη σε 8 τμχ. Ανοίγουμε με τα δάχτυλα ένα ένα τα μπαλάκια, βάζουμε λίγη τριμμένη φέτα και κλείνουμε το ζυμάρι προς το κέντρο, ώστε να μην μας φύγει το τυρί.

Advertisement

Τα κάνουμε και πάλι μπαλάκια και τα πατάμε λίγο με το χέρι να ανοίξουν.

Advertisement

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε 2-3 μέσα στο τηγάνι, ανάλογα με το μέγεθος.

Tip

Αν θέλουμε μπορούμε να την σερβίρουμε και με μέλι.

Advertisement

Αναδημοσίευση από «Κουζίνα-Μεζεδάκια για την παρέα» σε συνταγές Πέτρου Συρίγου.