Μαγειρεύουμε παπαρδέλες με πιπεριές κέρατο και βασιλικό για το πιάτο ημέρας.

Θα προσθέσουμε σκορδάκι, θρυμματισμένη φέτα και λίγο μπούκοβο καυτερό.

Advertisement
Advertisement

Σερβίρουμε αμέσως, με αυγά ποσέ ή τηγανητά, ούτως ώστε σπάζοντας τον μελάτο κρόκο να δημιουργηθεί μια «μια ιδιότυπη και λιχούδικη σάλτσα».

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 10′

Μαγείρεμα: 10′

Υλικά

Advertisement

500 γρ. παπαρδέλες (ή άλλο μακρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)

500 γρ. πράσινες πιπεριές κέρατο, καθαρισμένες και χοντροκομμένες

1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και ολόκληρη

Advertisement

30 μεγαλούτσικα φύλλα βασιλικού, ολόκληρα, καλά πλυμένα και στεγνωμένα

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Advertisement

για το σερβίρισμα

200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

λίγο μπούκοβο καυτερό

Advertisement

4 αυγά ποσέ

Advertisement

Εκτέλεση

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1′, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι. Το αφαιρούμε, ρίχνουμε τις πιπεριές και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 8′-9′, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.

Παράλληλα, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τις πιπεριές.

Advertisement

Προσθέτουμε τον βασιλικό, τη φέτα και το μπούκοβο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως με αυγά ποσέ ή τηγανητά.

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο – τεύχος #183» σε συνταγή Νένας Ισμυρνόγλου.