Μαγειρεύουμε παπαρδέλες με πιπεριές κέρατο και βασιλικό για το πιάτο ημέρας.
Θα προσθέσουμε σκορδάκι, θρυμματισμένη φέτα και λίγο μπούκοβο καυτερό.
Σερβίρουμε αμέσως, με αυγά ποσέ ή τηγανητά, ούτως ώστε σπάζοντας τον μελάτο κρόκο να δημιουργηθεί μια «μια ιδιότυπη και λιχούδικη σάλτσα».
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 10′
Μαγείρεμα: 10′
Υλικά
500 γρ. παπαρδέλες (ή άλλο μακρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
500 γρ. πράσινες πιπεριές κέρατο, καθαρισμένες και χοντροκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και ολόκληρη
30 μεγαλούτσικα φύλλα βασιλικού, ολόκληρα, καλά πλυμένα και στεγνωμένα
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για το σερβίρισμα
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
λίγο μπούκοβο καυτερό
4 αυγά ποσέ
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1′, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι. Το αφαιρούμε, ρίχνουμε τις πιπεριές και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 8′-9′, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Παράλληλα, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τις πιπεριές.
Προσθέτουμε τον βασιλικό, τη φέτα και το μπούκοβο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως με αυγά ποσέ ή τηγανητά.
Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο – τεύχος #183» σε συνταγή Νένας Ισμυρνόγλου.