Chatbots Τεχνητής Νοημοσύνης με «προσωπικότητα» από τη Meta (Facebook)

Για χρήση στο Messenger.
Open Image Modal
via Associated Press

Μια σειρά νέων chatbots με Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) για χρήση στο Messenger ανακοίνωσε η Meta (Facebook).

Τα chatbots αυτά θα έχουν «προσωπικότητα» και θα ειδικεύονται σε συγκεκριμένα θέματα, όπως οι διακοπές, η μαγειρική κ.α. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη εξέλιξη στην «κούρσα» η οποία λαμβάνει χώρα μεταξύ των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας στον κόσμο της ΑΙ.

Τα chatbots εξελίσσονται ακόμα και έχουν περιορισούς, είπε ο επικεφαλής της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, προσθέτοντας πως ήταν εκπληκτικό έτος για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Η εταιρεία αποκαλεί το κύριο chatbot της Meta AI και μπορεί να χρησιμοποιείται για messaging- πχ οι χρήστες να το ρωτούν διάφορα πράγματα για να «διευθετήσουν διαφωνίες» ή να του κάνουν άλλες ερωτήσεις.

Το chatbot βασίζεται στο Llama 2, το οποίο η εταιρεία είχε ανοίξει για δημόσια χρήση τον Ιούλιο.

Πολλοί διάσημοι έχουν επίσης υπογράψει συμφωνίες για να «δανείσουν» τις φωνές τους σε διαφορετικά είδη chatbots, μεταξύ των οποίων ο Snoop Dogg και η Κένταλ Τζένερ. Η κεντρική ιδέα είναι η δημιουργία chatbots που δεν είναι απλά σχεδιασμένα για να απαντάνε ερωτήσεις. «Δεν θα έχει να κάνει μόνο με απαντήσεις σε ερωτήματα» είπε ο Ζάκερμπεργκ. «Έχει να κάνει με τη διασκέδαση». Ωστόσο τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα «πολλοί περιορισμοί» όσον αφορά στο τι μπορούν να απαντήσουν τα bots.

Η διάθεσή τους θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες και αρχικά θα γίνεται μόνο στις ΗΠΑ.