Χήρα αποπλανεί τον άντρα που σκότωσε τον άντρα της και τον παραδίδει στις αρχές

Η αστυνομία τον υποπτευόταν από το 2020, αλλά χωρίς επαρκή στοιχεία για να τον καταδικάσει, ήταν ανίκανοι να δράσουν.
Open Image Modal
.
PoliciaColombia

Μια Κολομβιανή που έχασε τον σύζυγό της από τα χέρια ενός τοπικού αρχηγού του εγκλήματος, πέρασε χρόνια σχεδιάζοντας την εκδίκησή της. Στόχος της ήταν να αποπλανήσει τον δολοφόνο του άνδρας συγκεντρώνοντας στοιχεία για τη σύλληψή του.

Σε κάτι που μοιάζει με το σενάριο μιας υπερπαραγωγής του Χόλιγουντ, μια Κολομβιανή κατάφερε να κάνει αυτό που η αστυνομία και ο στρατός δεν μπορούσαν - να εκδικηθεί τον θάνατο του συζύγου της και να φέρει έναν επικίνδυνο εγκληματία στη δικαιοσύνη.

Η άγνωστη γυναίκα χαιρετίστηκε ως ήρωας από την αστυνομία και τους δημοσιογράφους στην Κόρδοβα της Κολομβίας, αφού πέρασε χρόνια κοντά σε έναν εγκληματία και συγκέντρωσε αρκετά στοιχεία για να τους ασκήσει δίωξη.

Οι πολίτες της πόλης Ciénaga de Oro θεωρούσαν τον Rubén Darío Viloria Barrios ως έναν αξιοσέβαστο έμπορο και τον περιέγραφαν ως έναν βαθιά θρησκευόμενο άνθρωπο που κήρυττε τον λόγο του Θεού.

Αλλά στα παρασκήνια, ήταν ο «Juancho», ένας τοπικός αρχηγός του καρτέλ ναρκωτικών που ενορχήστρωσε την αποστολή ναρκωτικών στην Κεντρική Αμερική και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του είχε διατάξει τις δολοφονίας εναντίον αντιπάλων και ακόμη και πρώην συνεργατών. Επίσης ήταν διακινητής όπλων και πυρομαχικών.

Επειδή διατηρούσε πολύ χαμηλό προφίλ και δεν συμμετείχε ενεργά σε εγκληματικές δραστηριότητες, ο Juancho κατάφερε να κρατήσει μακριά τις αρχές, αλλά υπήρχαν άνθρωποι που γνώριζαν για τις παράνομες συναλλαγές του. Μεταξύ αυτών των λίγων ήταν μια γυναίκα της οποίας ο σύζυγος ο αδίστακτος εκγληματίας είχε διατάξει να δολοφονηθεί, για λόγους που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Αφού θρήνησε τον σύζυγό της, η γυναίκα φέρεται να άρχισε να διεισδύει στους κοινωνικούς κύκλους του Juancho, σιγά σιγά να τον πλησιάζει και τελικά να τον κάνει να την ερωτευτεί, αναφέρει το Odditycentral.

Ο Viloria Barrios τελικά εμπιστεύτηκε τόσο πολύ τη γυναίκα που μοιράστηκε πληροφορίες για τις εγκληματικές του συναλλαγές, τις οποίες στη συνέχεια παρέδωσε στις αρχές. Η αστυνομία τον υποπτευόταν από το 2020, αλλά χωρίς επαρκή στοιχεία για να τον καταδικάσει, ήταν ανίκανοι να δράσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η γυναίκα που είπε στην αστυνομία που ήταν ο Rubén Darío Viloria Barrios για να συλληφθεί. Είπε στην αστυνομία ότι θα συμμετείχε σε μια συνάντηση με άλλους εγκληματίες στη Μοντέρια και η Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων της Εθνικής Αστυνομίας κατάφερε να τον συλλάβει.

Καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, ο Rubén Darío Viloria Barrios πλέον βρίσκεται στη φυλακή. Όσο για τη γυναίκα που ενορχήστρωσε την πτώση του, πήρε εκδίκηση για τον θάνατο του συζύγου της.