10 τολμηρές φωτογραφίες από 5 γυναίκες φωτογράφους που αξίζει να μάθετε

10 τολμηρές φωτογραφίες από 5 γυναίκες φωτογράφους που αξίζει να μάθετε

Σημείωση: Αυτό το κείμενο περιέχει μερικά (αρκετά υπέροχα) γυμνά. Να θυμάστε λοιπόν ότι σας προειδοποιήσαμε!

Στην τρέχουσα έκθεση «Pheromone Hotbox» στην Steven Kasher Gallery της Νέας Υόρκης, πέντε νεαρές γυναίκες καλλιτέχνιδες ασχολούνται με τις θεματικές του αυτό-πορτραίτου, του μεταφεμινισμός και της κουλτούρας του selfie, ή κάθε μια με τον δικό της τρόπο. Και όλα αυτά δεν περιλαμβάνουν γυναίκες χωρίς πολλά ρούχα.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι ανερχόμενες φωτογράφοι Aneta Bartos, Amanda Charchian, Shae DeTar, Olivia Locher, and Marianna Rothen.

Οι τεχνικές τους συγκλίνουν: όλες χρησιμοποιούν τις φίλες τους για μοντέλα, πηγαίνοντας τις σε απομακρυσμένα μέρη όπου μπορούν ελεύθερα να δημιουργήσουν ιστορίες που κινούνται ανάμεσα στη σφαίρα της πραγματικότητας και της μυθικής μνήμης. Ωστόσο, παρά τις ομοιότητες, κάθε μία έχει τη δική της «καλλιτεχνική γεύση», αλλά και «επίγευση».

Δείτε τη δουλειά τους και πείτε μας και εσείς τι πιστεύετε.

Pheromone Hotbox
1. Aneta Bartos(01 of10)
Open Image Modal
Το στοιχειωμένο βασίλειο της Bartos βρίσκεται κάπου ενδιάμεσα στο βουκολικό τοπίο και τον διεστραμμένο εφιάλτη. Τα μοντέλα της δείχνουν μια γυναίκα κατακρεουργημένη και υπερφυσική από τη μια πλευρά και δυναμική από την άλλη. Η γυναίκα της φωτογραφίας υπνωτίζει και ο θεατής δεν ξέρει αν πρέπει να φύγει ή να συμμετέχει και αυτός. (credit:Kripplebush, 2013 C-Print from Polaroid 13 x 13 in Edition 1/5 + 2APs)
(02 of10)
Open Image Modal
(credit:Bat, 2010 C-Print from Polaroid 18 x 18 in Edition 2/5 + 2APs)
2. Amanda Charchian(03 of10)
Open Image Modal
H Charchian φωτογραφίζει γυμνές γυναίκες σε ακραίους αλλά και διφορούμενους προορισμούς - παραλίες που μοιάζουν με την άκρη της γης ή δωμάτια που φαίνεται σαν να μην έχουν είσοδο ή έξοδο. Τα μοντέλα της μοιάζουν άλλοτε σαν να συμμετέχουν σε φωτογραφίσεις μόδας και άλλοτε σαν σειρήνες. (credit:Ginger Entanglement, 2013 C-Print 16 x 24 in Edition 1/10)
(04 of10)
Open Image Modal
(credit:Calm Sea, Come See Comme Ci, 2012 C-Print 16 x 24 in Edition 1/10)
3. Shae DeTar(05 of10)
Open Image Modal
Τα ψυχεδελικά σενάρια της De Tar μοιάζουν σαν κάρτες σουβενίρ από μία άλλη διάσταση. Ζωγραφίζει πάνω στις φωτογραφίες με το χέρι της και έτσι τους δίνει μία αίσθηση δεκαετίας του '60 και της εποχής των Προραφαηλιτών. (credit: Dream, 2014 Painted photograph 18 x 24 in Edition of 7)
(06 of10)
Open Image Modal
(credit:Inception of Girlfriends, 2014 Painted photo collage 24 x 19 in Edition of 7)
4. Olivia Locher(07 of10)
Open Image Modal
Η Locher παίζει με το χρώμα και την ένταση για να δημιουργήσει εικόνες που αφορούν με σοβαρότητα τη παιχνιδιάρικη διάθεση. Χρησιμοποιώντας το χρώμα ως οδηγό, μετατρέπει τα γυμνά σώματα σε γεωμετρικά σχήματα, καμουφλάροντας τα και φέρνοντας τα σε αντίθεση με τον μονόχρωμο κόσμο τριγύρω τους.
(08 of10)
Open Image Modal
(credit:Olivia Locher Stuck on Gum, 2012 Archival pigment print 15 x 15 in Edition of 5 + 2APs)
5. Marianna Rothen(09 of10)
Open Image Modal
Οι ονειρεμένες φωτογραφίες της Rothen δημιουργούν την αίσθηση ενός κλασικού ρετρό φιλμ που δεν υπάρχει. Οι γυναίκες φορούν περούκες και λίγα ρούχα και θυμίζουν νεαρές σταρ, διασκεδάζοντας στο δάσος ή κοιτώντας έξω από ένα παράθυρο.  (credit:Untitled #6 (from the series Women of Canterbury), 2011 Pigment print on Fine Art Paper 25 x 25 in Edition 1/5)
(10 of10)
Open Image Modal
(credit:Marianna Rothen Untitled #3 (From the series Snow and Rose), 2011 Pigment print on Fine Art Paper 17 x 17 in AP from an edition of 5 + 1 AP)

Αυτό το άρθρο/blog βασίστηκε στο κείμενο Five Emerging Female Photographers To Put On Your Radar Right Now (NSFW) που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post Αμερικής.