Οι χώρες που απειλούνται από τα πυρηνικά του Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι χώρες που απειλούνται από τα πυρηνικά του Κιμ Γιονγκ Ουν
|
Open Image Modal
South Korean conservative activists shout slogans with placards showing portraits of North Korean leader Kim Jong-Un during a rally denouncing North Korea's hydrogen bomb test, in Seoul on January 7, 2016. The US and South Korean presidents vowed on January 7 to impose the 'most powerful and comprehensive' sanctions on North Korea after its globally condemned fourth nuclear test. AFP PHOTO / JUNG YEON-JE / AFP / JUNG YEON-JE (Photo credit should read JUNG YEON-JE/AFP/Getty Images)
JUNG YEON-JE via Getty Images

Αντιδράσεις προκάλεσε ανακοίνωση της Βορείου Κορέας την Τετάρτη, σύμφωνα με την οποία η χώρα έκανε δοκιμή βόμβας υδρογόνου. Παρόλο που ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι η χώρα δεν έχει καταφέρει να σχεδιάσει μια πυρηνική εκρηκτική κεφαλή που να μπορεί να τοποθετηθεί σε πύραυλο, η ανακοίνωση σήμανε συναγερμό σε όλο τον κόσμο.

Ο πύραυλος Taepodong-2 εκτιμάται ότι έχει εμβέλεια 6.000 χλμ, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την Αλάσκα. Σε κίνδυνο βρίσκονται φυσικά οι γειτονικές χώρες, δηλαδή η Κίνα, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία, οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία, η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, η Μογγολία, η Ινδία και το Νεπάλ, καθώς και τμήματα της Ρωσίας.

Ένας χάρτης που δημοσίευσε η Statista για την εφημερίδα Independent, δείχνει τις χώρες που απειλούνται πραγματικά από τα πυρηνικά που έχει στα «χέρια» του ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Όπως βλέπουμε και στον χάρτη, οι πύραυλοι της Βορείου Κορέας δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 6.000 χλμ, επομένως η Ευρώπη προς το παρόν δεν απειλείται.

You will find more statistics at Statista