Να τι συνέβη όταν αυτή η γυναίκα απάντησε με κοπλιμέντα σε όσους έγραψαν προσβλητικά σχόλια για το σώμα της

Να τι συνέβη όταν αυτή η γυναίκα απάντησε με κοπλιμέντα σε όσους έγραψαν προσβλητικά σχόλια για το σώμα της
Open Image Modal
Lexie Manion Instagram
Lexie Manion instagram

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για το πώς αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους που μας σχολιάζουν αρνητικά, κυρίως στο διαδίκτυο όπου το φαινόμενο είναι πλέον συχνό. Κάποιοι επιλέγουν να αγνοήσουν την αρνητική κριτική, ενώ άλλοι αντιδρούν.

Η 22χρονη Lexie Manion, μια ακτιβίστρια με έδρα το Νιου Τζέρσει, αποφάσισε να απαντήσει με κοπλιμέντα στους ανθρώπους που έγραψαν άσχημα σχόλια σε μια πρόσφατη φωτογραφία της.

Τα σχόλια και τα μηνύματα που έλαβε η Manion αφορούσαν το σώμα και το βάρος της, μετά από ανάρτηση μιας ολόσωμης φωτογραφίας της στο Instagram. Στην προσπάθειά της να καταρρίψει την κοινή αντίληψη ότι οι μεγαλόσωμες γυναίκες πρέπει να αισθάνονται πολύ άνετα με τον εαυτό τους ώστε να φορέσουν αποκαλυπτικά ρούχα, η νεαρή γυναίκα «ανέβασε» φωτογραφίες του εαυτού της με μια κοντή και άλλη μια διαφανή μπλούζα.

Όταν κάποιοι σχολιαστές άφησαν υβριστικά σχόλια, η Manion πρώτα ρύθμισε τον λογαριασμό της σε ιδιωτικό, μπλοκάροντας τα τρολ και απαντώντας σε καθέναν ξεχωριστά. Αργότερα και παρόλο που ακόμα αισθανόταν αδύναμη και νευριασμένη, έκανε μια δοκιμή: έστειλε μηνύματα με κοπλιμέντα προς τον κάθε χρήστη.

«Παρόλο που είχα χαμηλές προσδοκίες, πίστευα ότι οι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι κορόιδευαν έναν αληθινό και φιλεύσπλαχνο άνθρωπο και την επόμενη φορά που θα αφήσουν αρνητικό σχόλιο σε κάποιον, θα το σκεφτούν καλά», έγραψε η Manion.

«Έστειλα μήνυμα σε ένα κορίτσι που μου έγραψε ότι οι φωτογραφίες μου είναι αηδιαστικές. Το μήνυμά μου προς αυτήν ήταν ότι μου άρεσε ο τρόπος που έγραφε το όνομά της και εκείνη μετά με ευχαρίστησε, προσθέτοντας ότι και σε εκείνη αρέσει ο τρόπος που γράφω το δικό μου», δήλωσε η 22χρονη.

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να πουν και να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά τίποτα στο διαδίκτυο δεν είναι ανώνυμο. Είναι πολύ εύκολο να πληκτρολογήσεις κάτι και να το στείλεις και πολύ μακρινό από το να πεις κάτι μπροστά στον άλλον».

Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.