Η δυσαρέσκεια του Βαρθολομαίου για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου στο επίκεντρο της συνάντησης του με τον Κώστα Γαβρόγλου

Η συνάντηση θα γίνει το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα του Οικουμενικού Θρόνου στο Φανάρι
Open Image Modal
Eurokinissi

Με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου θα συναντηθεί το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ το θέμα που αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον είναι η συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει εξαρχής εκφράσει τη δυσαρέσκειά του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κάλεσε στο Φανάρι τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του.

Ο Υπουργός Παιδείας αναχώρησε την Παρασκευή για την Κωνσταντινούπολη για την προγραμματισμένη- εδώ και καιρό-συνάντησή του με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Η επαφή θα γίνει το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα του Οικουμενικού Θρόνου στο Φανάρι.

«Όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο ενημερωθεί επισήμως για τις προθέσεις της κυβέρνησης ο Παναγιώτατος θα τις θέσει υπόψη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου που συνεδριάζει στις 27 Νοεμβρίου, προκειμένου να τις αξιολογήσει και να τοποθετηθεί επ αυτών», είχε πει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Υπενθυμίζεται πως την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ώστε να συζητηθεί η συμφωνία.