Tι λέει η τουρκοκυπριακή πλευρά για την Αμμόχωστο

Ναμί: Η τουρκοκυπριακή πλευρά θα εξετάσει το θέμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου με βάση τα συμφέροντά της
|
Open Image Modal
Ozdil Nami, the foreign minister of Turkish Cyprus, only recognised by Ankara, calls for revival of peace talks between rival leaders on Cyrus to end the decades-old division of the island on October 10, 2013 in Ankara. AFP PHOTO/ADEM ALTAN (Photo credit should read ADEM ALTAN/AFP/Getty Images)
ADEM ALTAN via Getty Images

«Δεν πρέπει να αναμένονται βήματα παρόμοια με αυτά που θα γίνονταν σε περίπτωση συνολικής λύσης», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής, Οζντίλ Ναμί, σχολιάζοντας πληροφορίες για άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου (Βαρώσια).

Η τουρκοκυπριακή πλευρά, είπε, θα εξετάσει «με γνώμονα τα συμφέροντά της, εάν πρόκειται να γίνει κάποιο βήμα σε σχέση με τα Βαρώσια ή με άλλα θέματα».

Ο Οζντίλ Ναμί, σε δηλώσεις του, προέβαλε τον ισχυρισμό ότι η διαδικασία στο Κραν Μοντανά «δεν απέτυχε λόγω διαφορών στο θέμα των εγγυήσεων και τον αριθμό στρατευμάτων, αλλά λόγω της απόρριψης εκ μέρους της ελληνοκυπριακής πλευράς της προόδου που καθόρισε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών».

Ισχυρίστηκε, ακόμη, ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά λειτούργησε στο πλαίσιο των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών, σε αντίθεση με την ελληνοκυπριακή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)