Κυριακάτικο τραπέζι: Λινγκουίνι με μανιτάρια, σκόρδο, φασκόμηλο και μπανάνες μαριναρισμένες

Σερβιρισμένες με σως σοκολάτα και ρούμι.
Open Image Modal
LauriPatterson via Getty Images

Δύο εξαιρετικές συνταγές θα απολαύσουμε στο κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας.

Έτσι λοιπόν, μαγειρεύουμε για κυρίως πιάτο αγαπημένα λινγκουίνι με μανιτάρια, σκόρδο, φασκόμηλο, χυμό λεμονιού και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα στα οποία θα βάλουμε και μπούκοβο για να προσθέσουμε ένταση στον ουρανίσκο μας, ενώ για γλυκό μας περιμένουν μπανάνες μαριναρισμένες με μαύρη ζάχαρη, χυμό πορτοκαλιού, ρούμι, αμύγδαλα και κανέλα σερβιρισμένες με σως σοκολάτα, βανίλια και ρούμι.

Καλή όρεξη.

Λινγκουίνι με μανιτάρια, σκόρδο και φασκόμηλο

Μερίδες: 4

Προετοιμασία- Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά

500 γρ. λινγκουίνι

50 γρ. βούτυρο

500 γρ. μανιτάρια καφέ, σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

2 καλές πρέζες μπούκοβο καυτερό

2 χούφτες φυλλαράκια, κομμένα

χυμό από 1 λεμόνι

100 γρ, παρμεζάνα ψιλοτριμμένη

αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να μαλακώσουν καλά, να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και τα υγρά στο σκεύος να έχουν σχεδόν εξατμιστεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Στην συνέχεια ανακατεύουμε το φασκόμηλο και σοτάρουμε για 1 λεπτό επιπλέον. Αλατίζουμε καλά.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό τους. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα μανιτάρια, τον χυμό λεμονιού, την παρμεζάνα και τόσο νερό ώστε να πάρουμε μια ελαφριά σάλτσα.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Αναδημοσίευση από Olive σε συνταγή του σεφ Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι

Μπανάνες μαριναρισμένες με μαύρη ζάχαρη και κανέλα με σως σοκολάτα και ρούμι

Open Image Modal
annabogush via Getty Images

Μερίδες: 4

Υλικά

για τις μπανάνες

4 μπανάνες

χυμός από 1 πορτοκάλι

75 γρ, μαύρη ζάχαρη

3 ξυλαράκια κανέλα

50 γρ, βούτυρο

50 γρ, μαύρο ρούμι

30 γρ. αμύγδαλα φιλέ κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες

για την σως

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη δε μπεν-μαρί

150 γρ. γάλα

1 κλωναράκι βανίλια σχισμένο κάθετα στη μέση

20 γρ. βούτυρο

30 γρ. μαύρο ρούμι

Εκτέλεση

για τις μπανάνες

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και ρίχνουμε τις μπανάνες καθαρισμένες και ολόκληρες. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και μετά από 2 λεπτά, γυρίζουμε τις μπανάνες.

Ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα και το ρούμι, βράζουμε για 3 λεπτά ακόμα για να απορροφηθεί ο χυμός και αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά. Αφαιρούμε την κανέλα.

για την σως

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με την βανίλια. Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, αφαιρούμε το κλωνάρι της βανίλιας και προσθέτουμε το βούτυρο και το ρούμι.

για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε τις μπανάνες καλυμμένες με την σως.

Tip

Το γλυκό αυτό φτιάχνεται και καταναλώνεται την ίδια στιγμή.

Αναδημοσίευση από το βιβλίο «Σοκολάτα» σε συνταγές Στέλιου Παρλιάρου εκδόσεις, Ι. Σιδέρης.