Νεκρή σε τροχαίο με ηλεκτρονικό πατίνι διάσημη τηλεπαρουσιάστρια και YouTuber στη Βρετανία

Το πρώτο θύμα με ηλεκτρονικό πατίνι στη χώρα.

Η τηλεπαρουσιάστρια και YouTuber, Έμιλυ Χάρτριντζ έμελλε να είναι το πρώτο θύμα θανατηφόρου ατυχήματος με ηλεκτρικό πατίνι στη Βρετανία. 

Η είδηση του θανάτου της, που ανακοινώθηκε με μια ανάρτηση στον λογαριασμό που διατηρούσε στο Instagram προκάλεσε ένα κύμα αφιερωμάτων, συγκινητικών σχολίων και αναρτήσεων στα social media.

Το δυστύχημα προκλήθηκε όταν το ηλεκτρικό πατίνι το οποίο οδηγούσε η Χάρτριντζ συγκρούστηκε με ένα φορτηγό σε μια διασταύρωση στην περιοχή Μπάτερσι, στο ΝΔ Λονδίνο. 

Η 35χρονη γυναίκα έγινε ιδιαίτερα γνωστή μέσω των social media πριν από επτά χρόνια όταν άρχισε να αναρτά στο διαδίκτυο τα βίντεο «Ten Reasons Why...» («Δέκα λόγοι που...») τα οποία παρουσίαζαν πτυχές της καθημερινότητας με έναν χιουμοριστικό τρόπο. 

Κερδίζοντας 3εκατ. θεάσεις το μήνα δεν άργησε να έρθει και η πρόταση για την παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών (4OD’s, Oh Sh*t I’m 30) ενώ πήρε συνεντεύξεις από αρκετούς ηθοποιούς όπως ο Χιού Τζάκμαν κ.α. 

Στην ανάρτηση στο Instagram αναφέρεται: «Γεια σε όλους. Είναι απαίσιο αυτό που πρέπει να ανακοινώσουμε μέσω του Instagram αλλά γνωρίζουμε πως πολλοί από εσάς περιμένετε να δείτε την Έμιλυ σήμερα και αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να επικοινωνήσουμε με όλους σας. Η Έμιλυ ενεπλάκη σε ένα ατύχημα χθες και πέθανε. Όλοι την αγαπούσαμε πάρα πολύ και δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ. Άγγιξε τις ζωές πολλών ανθρώπων και είναι δύσκολο να φανταστούμε μια ζωή χωρίς αυτήν. Ήταν ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος». 

Η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες του δυστυχήματος ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο σημείο όπου σημειώθηκε το ατύχημα είχαν γίνει έργα προκειμένου να υπάρχει ξεχωριστή λωρίδα στην οποία θα κινούνται οι ποδηλάτες. Όπως όμως αναφέρει ο Guardian έχει διατυπωθεί έντονη κριτική καθώς εκτιμάται πως η σήμανση προκαλεί σύγχυση και ένας ποδηλάτης πέθανε πρόσφατα κατά τη σύγκρουσή με ένα φορτηγό. 

Επισημαίνεται πως στη Βρετανία δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ηλεκτρονικό πατίνι σε δημόσιους δρόμους καθώς δεν θεωρούνται οχήματα. Ωστόσο εκτιμάται πως είναι εκατομμύρια πλέον οι χρήστες τους σε ΗΠΑ και Ευρώπη ενώ αυξάνεται διαρκώς η πώληση τους και στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Σήμερα, Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών του ΗΒ θα συναντηθεί με εταιρείες πώλησης και κατασκευάστριες ηλεκτρονικών πατινιών θέλοντας να επισημάνει πως θα πρέπει κατά την πώληση να ενημερώνουν τους πολίτες για την ισχύουσα νομοθεσία. «Τα προϊόντα αυτά εμφανίζονται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο και είναι μια συναρπαστική καινοτομία για την οποία γνωρίζουμε ότι υπάρχει ζήτηση. Ωστόσο, η ασφάλεια πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όταν εξετάζουμε τη χρήση τους σε δημόσιους αυτοκινητόδρομους της χώρας» αναφέρει ο υπουργός Μάικλ Έλις. 

Σημειώνεται πως το θέμα της χρήσης τους εξετάζεται από τις αρμόδιες αρχές σχετικά με το εάν και κατά πόσο θα πρέπει να επιτρέπεται η χρήση τους και τους ρυθμιστικούς κανόνες που πιθανότητα θα πρέπει να υιοθετηθούν. 

Πηγή: The Guardian