Ο Ρότζερ Γουότερς ζητά νομική συμβουλή μετά το «εμπρηστικό» tweet της συντρόφου του Ντέιβιντ Γκίλμουρ

Η Πόλι Σάμσον χαρακτήρισε τον πρώην τραγουδιστή και μπασίστα των Pink Floyd ότι είναι «αντισημίτης ως το κόκκαλο». Πως σχολίασε ο ίδιος ο Γκίλμουρ.
Open Image Modal
Η Πόλι Σάμσον με τον Ντέιβιντ Γκίλμουρ
Jeff Spicer via Getty Images

Η μακροχρόνια αντιπαλότητα μεταξύ των δύο πρώην μελών των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς και Ντέιβιντ Γκίλμουρ, για μία ακόμα φορά βγήκε στη φόρα, μετά από ένα tweet από την επί χρόνια σύντροφο του Γκίλμουρ, Πόλι Σάμσον, που κατηγορεί μεταξύ άλλων τον Γουότερς για «μισογυνισμό», ότι είναι «άρρωστος από τη ζήλεια του» και ότι είναι «αντισημίτης ως το κόκκαλο».

Ο Γουότερς κοινοποίησε ότι λαμβάνει νομικές συμβουλές σχετικά με την ανάρτηση, την οποία περιγράφει ως «εμπρηστική και εξωφρενικά ανακριβή».

Μέσα απ′ ένα tweet για να υποστηρίξει την σύντροφό του, η οποία έγραψε τους στίχους για το τελευταίο άλμπουμ των Pink Floyd, το ”Τhe Division Bell” και σε μερικά από τα σόλο άλμπουμ του, ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ δηλώνει ότι τα σχόλια της Σάμσον είναι «αποδεδειγμένα αληθινά».

Ο καυγάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε μετά από μια ανάρτηση του Γουότερς στο Twitter που εφιστούσε την προσοχή σε μια πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung, στην οποία υπογράμμισε προηγούμενα σχόλια του που συνέκρινε το Ισραήλ με τη ναζιστική Γερμανία σε σχέση με τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες των Ισραηλινών με την Παλαιστίνη.

Ερωτηθείς στη συνέντευξη εάν υπερασπίζεται αυτά τα σχόλια, ο Γουότερς απάντησε: ”Ναι, φυσικά. Οι Ισραηλινοί διαπράττουν γενοκτονία. Όπως ακριβώς έκανε η Μεγάλη Βρετανία κατά τη διάρκεια της αποικιακής μας περιόδου, παρεμπιπτόντως.”

Παραθέτοντας ένα σύνδεσμο με μια αγγλική μετάφραση του άρθρου, ο Γουότερς έγραψε στο Twitter στις 5 Φεβρουαρίου: «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ Εν όψει της εξωφρενικής και απεχθούς εκστρατείας συκοφαντικής δυσφήμισης από το ΙΣΡΑΗΛΙΚΟ ΛΟΜΠΥ για να με καταγγείλει ως ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ και ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ».

Το μεταγενέστερο tweet της Σάμσον, το οποίο μετρά 6,7 εκατομμύρια προβολές, αναφέρει: ”Δυστυχώς είσαι αντισημίτης ως το κόκκαλο, Ρότζερ Γουότερς. Επίσης, είσαι ένας απολογητής του Πούτιν και ένας ψεύτης, κλέφτης, υποκριτής, φοροδιαφυγάς, μισογυνιστής, άρρωστος- με ζήλια, μεγαλομανής που τραγουδά με play back στις συναυλίες. Φτάνει πια με τις ανοησίες σου».

«Ο Ρότζερ Γουότερς έχει ενημερωθεί για τα εμπρηστικά και εξωφρενικά ανακριβή σχόλια που έγιναν για εκείνον στο Twitter από την Πόλι Σάμσον, τα οποία διαψεύδει πλήρως», αναφέρεται σε μια ανάρτηση στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης του Γουότερς. «Αυτή τη στιγμή δέχεται νομικές συμβουλές για τη θέση του».

Πηγή: loudwire