Το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης άνοιξε και είναι μαγικό

Τα περισσότερα υποθαλάσσια εστιατόρια στον κόσμο βρίσκονται σε τροπικά νησιά.
|
Open Image Modal
Lefteris Karagiannopoulos / Reuters

Tο πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης είναι γεγονός. Ανοίγει τις πόρτες του στη Νορβηγία και άμεσα πρόκειται να υποδεχτεί περισσότερους από 7.000 πελάτες, οι οποίοι έχουν κάνει κράτηση για να απολαύσουν ένα γεύμα ανάμεσα στα ψάρια.

Το κατάστημα βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της χώρας και ονομάζεται «Under», όχι μόνο επειδή ένα μέρος του είναι βυθισμένο στη θάλασσα, αλλά και επειδή η συγκεκριμένη λέξη στα νορβηγικά σημαίνει «θαύμα».

Open Image Modal
Lefteris Karagiannopoulos / Reuters

Η αρχιτεκτονική εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του ονομάζεται Snoehetta, ενώ η ίδια είχε επίσης αναλάβει το σχεδιασμό της Όπερας του Όσλο και του Εθνικού Μουσείου-Μνημείου της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Κέτιλ Τρένταλ Τούρσεν δήλωσε ειδικότερα πως όλη η γοητεία βρίσκεται ακριβώς σε αυτή τη μετάβαση από την επιφάνεια της γης στο νερό μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

Open Image Modal
Lefteris Karagiannopoulos / Reuters

Κατά τη διάρκεια της μέρας το εστιατόριο δέχεται άπλετο φως. Το μενού του περιλαμβάνει 18 πιάτα ενώ βασίζεται σε τοπικά υλικά και θαλασσινά. Οι επισκέπτες του θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 3.700 κορώνες (382 ευρώ) ανά άτομο.

Το κατάστημα είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να ανταπεξέρχεται στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Open Image Modal
Norsk Telegrambyra AS / Reuters
Open Image Modal
Lefteris Karagiannopoulos / Reuters
Open Image Modal
Lefteris Karagiannopoulos / Reuters
Open Image Modal
Lefteris Karagiannopoulos / Reuters
Open Image Modal
Norsk Telegrambyra AS / Reuters
Open Image Modal
Lefteris Karagiannopoulos / Reuters

Στις 20 Μαρτίου το «Under» άνοιξε τις πόρτες του σε έναν στενό κύκλο ενώ όσοι θέλουν να το επισκεφτούν θα μπορούν να το κάνουν από τις αρχές Απριλίου.