Βρυξέλλες: Τρεις τραυματίες, ένας σοβαρά, από επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό του μετρό

Ο δράστης συνελήφθη σύμφωνα με τις αρχές. To περιστατικό έγινε κοντά στα γραφεία της Κομισιόν.
|
Open Image Modal
Jack Parrock/Twitter


Γύρω στις 19:00 ώρα Ελλάδας σημειώθηκε επίθεση με μαχαίρι μπροστά στο σταθμό του μετρό Σούμαν στην ευρωπαϊκή συνοικία των Βρυξελλών. Τρία άτομα τραυματίστηκαν, ένα εκ των οποίων σοβαρά, ωστόσο η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει αμέσως τον δράστη, αναφέρει η Brussels Times.

Ενώ τα κίνητρα του δράστη, ενός 30χρονου άνδρα, παραμένουν αδιευκρίνιστα, η αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης, ανακοίνωσε η εισαγγελία των Βρυξελλών, επιβεβαιώνοντας τη σύλληψη.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ένας άνδρας ξεκίνησε μια επίθεση με μαχαίρι ενώ βρισκόταν σε βαγόνι του μετρό και στη συνέχεια διέσχισε το σταθμό προσπαθώντας να επιτεθεί σε μια μητέρα που είχε μαζί της καροτσάκι βρέφους. Οι μάρτυρες εικάζουν από τη συμπεριφορά του άνδρα ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ένας νεαρός άνδρας φέρεται να έχει τραυματιστεί βαριά ενω νοσηλεύονται άλλοι δύο άνθρωποι γύρω του υπέστησαν ελαφρά κοψίματα από μαχαίρι, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η βελγική αστυνομία στο βελγικό πρακτορείο ειδήσεων  Belga.  

 

Η αστυνομία και δύο ασθενοφόρα βρίσκονται στο σημείο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας των Βρυξελλών. Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία.

Στο μεταξύ, το προσωπικό που εργάζεται στην Κομισιόν έλαβε μια προειδοποίηση να αποφύγουν την περιοχή του σταθμού του μετρό Σούμαν.

Η λειτουργία του μετρό στο σταθμό Σούμαν έχει διακοπεί αυτή τη στιγμή με αστυνομική εντολή, ανακοίνωσε η εταιρεία δημόσιων μεταφορών των Βρυξελλών STIB. «Δεν έχουμε καμία πληροφορία για το πότε θα είναι δυνατή η επανέναρξη της κυκλοφορίας».

Στο Twitter κυκλοφορούν μια σειρά από βίντεο και φωτογραφίες με την αστυνομία να δίνει εντολή στον φερόμενο δράστη να πέσει στο έδαφος πριν τον συλλάβει.

Γύρω στις 19:45, ο δήμαρχος της πόλης των Βρυξελλών, επιβεβαίωσε στο Twitter ότι ο δράστης «συνελήφθη άμεσα» λόγω της συνεργασίας μεταξύ διαφόρων ομοσπονδιακών αστυνομικών υπηρεσιών.

Πηγή: Brussels Times