Αχαρνές: Πώς ξεκίνησε η φωτιά – 2 εργοστάσια και 4 ΙΧ έχουν καεί ολοσχερώς

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί, στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα.
Φωτιά στις Αχαρνές.
Φωτιά στις Αχαρνές.
Eurokinissi

Yπό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης, 9 Ιουλίου, κοντά στο ρέμα της Χελιδονούς, στο δήμο Αχαρνών. Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η φωτιά που ξέσπασε σε υπαίθριο χώρο επεκτάθηκε γρήγορα σε εργοστάσια, βιοτεχνίες και αποθήκες. Δύο εργοστάσια, χαρτικών και πλαστικών, έχουν καεί ολοσχερώς όπως επίσης και τέσσερα οχήματα που βρίσκονταν σε παρακείμενους χώρους.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η πυροσβεστική χρησιμοποίησε ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Ειδικότερα στο σημείο όπου επιχειρούν ακόμη κλιμακοφόρα οχήματα μετέβησαν 88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Πολύτιμη συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Η περιοχή γέμισε τοξικούς καπνούς

Δύο μηνύματα μέσω 112 εστάλησαν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το πρώτο μήνυμα ενημέρωνε τους πολίτες για την πυρκαγιά ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών ενώ το δεύτερο καλούσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού.

Με κανόνια νερού η κατάσβεση στο εργοστάσιο χαρτικών

Τα πυροσβεστικά οχήματα με κανόνια νερού επιχειρούν να ρίξουν εντός του εργοστασίου χαρτικών, καθώς είναι δύσκολο και επικίνδυνο ακόμα και για τη στατικότητα να μπορέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να μπουν μέσα. Ο καπνός που έχει κατακλύσει την περιοχή είναι ιδιαίτερα τοξικός και λόγω των ισχυρών ανέμων μεταφέρεται σε μεγάλη απόσταση, γι’ αυτό και δόθηκε εντολή στους κατοίκους της περιοχής αν χρειαστεί να μετακινηθούν.

Έσβησε η φωτιά στο Ρέμα της Χελιδονούς

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αχαρνών, παραμένει σε ισχύ η εκτροπή των οχημάτων στην οδό Τατοΐου, από το ύψος της οδού Δεκελείας ως το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή. Στα υπόλοιπα σημεία διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

Η τελική αποτίμηση των ζημιών θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί η κατάσβεση ενώ την προανάκριση για να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς θα διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος, η χθεσινή πυρκαγιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο δίπλα σε εγκαταλελειμμένο εργοστασίου και επεκτάθηκε στο ρέμα που ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση.

Δημοφιλή